Cupcakes·Review

Gezondere Appel-Stroopwafel cupcakes

Hebben jullie al gehoord dat Pauline, van ‘Uit Pauline’s Keuken’ in samenwerking met Leev 4 gezondere bakmixen op de markt gebracht heeft? Pauline en Leev werkten ruim een half jaar aan de voorbereidingen. Drie weken geleden was het zo ver: de lancering van deze mixen. Als eerste staan ze in de schappen bij Albert Heijn. In de stories van Pauline en Annika op Instagram is te zien dat de mixen een ware hit zijn. Lege schappen, uitverkochte mixen, teleurgestelde mensen omdat hun Albert Heijn de mixen niet ingekocht heeft, boodschappen mandjes vol met deze mixen… Er is een ware run op deze mixen. Zo hot is gezond(er) bakken dus! Ook ik wilde er het mijne van weten alleen is er hier geen Albert Heijn in de buurt. Ik had het geluk bij de 50 topmembers van Pauline te zitten en kreeg de mixen thuisgestuurd.
Nu is gezonder bakken niet iets waar ik mij bewust mee bezig houd. Ik hou mij er eerder bewust niet mee bezig 😉 Wat ik tot nu toe proef bij anderen van ‘gezondere’ baksels heeft mij geleerd dat ik er niet zo’n fan van bent.

Toch was ik nieuwsgierig of het Pauline gelukt was om met deze mixen echte lekkere gezondere baksels te maken. Ik ging aan de slag met de appel-kaneel cakemix en voegde hier suikerarme(re) stroopwafels aan toe. Eén hap van het nog warme appel-stroopwafelcakeje deed mij de rest om me heen vergeten. Een cupcake meegrissend en de voordeur uit rennen naar mijn buurvrouw. Of ze wilde of niet… Dit MOEST ze proeven! Wauw! Wat een lekker cupcake is dit zeg!

Dit heb je nodig:
Leev/uit pauline’s appel-kaneelcakemix
200 gram ongezoete appelmoes
4 L eieren (of 5 M eieren)
1 appel
1 pak stroopwafels minder suiker

En verder:
Cupcakes bakblik
12 muffinvormpjes

Zo ga je te werk:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de muffinvormpjes in het cupcakes bakblik.
Snij 3 stroopwafels in 8 ‘waaiertjes’.
Schil de appel en snij hem in 24 partjes.
Mix de eieren met de appelmoes luchtig.
Voeg de mix toe en spatel deze er door.
Verkruimel 4 stroopwafels en spatel deze ook door de mix.
Verdeel het beslag over de vormpjes.
Leg op iedere cupcake 2 partjes appel en ‘waaiertjes’ stroopwafel.
Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten gaar.

Tip: Warm zijn ze het allerlekkerst! Zijn ze afgekoeld en wil je toch genieten van een warme cupcake? Zet de cupcake dan voor 3 minuten in de airfryer of in oven op een temperatuur van ongeveer 160 graden.

Wij vonden de cupcakes vooral warm erg lekker. Dan zou je niet zeggen dat je een cupcake op basis van speltbloem en rietsuiker eet. Eenmaal afgekoeld hebben ze toch de neiging om het enigzinds taaie, de kenmerkende bite van gezondere baksels te krijgen. Mijn oplossing: Ik zet ze gewoon nog even terug in de airfryer of in de oven. Zo kan ik mijzelf toch een gezond en lekker baksel voorzetten.

Jammer dat wij het papiertje zo lastig los kregen en een deel van het cakeje in het papiertje vast bleef zitten. Ik weet niet of dit aan mijn papiertjes ligt of aan de ingrediënten van de mix, of een combinatie van die twee. Laat me vooral weten of jullie dit ook hebben en welke papiertjes jullie gebruikt hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *