Het mag weer, he? IJs! Heerlijk! Mijn ijsmachientje staat weer in de vriezer en hij doet het nog! Ik testte hem uit met een heerlijke combi van frambozen en yoghurt. Dat was echt enorm geslaagd. Mmm… dat smaakte echt naar meer!
Dit heb je nodig:
100 gram frambozen
35 gram water
125 gram magere yoghurt
75 gram slagroom
50 gram suiker
Zo ga je te werk:
Pureer de frambozen met het water.
Zeef de frambozenpuree.
Doe alle ingrediënten in een kom en roer ze met een siliconen spatel goed door elkaar.
Zet het mengsel ongeveer 1,5 uur in de diepvries.
Haal de ijsmachine en het frambozen-yoghurtijs uit de dieprvies.
Schakel de ijsmachine in en vul hem volgens de gebruiksaanwijzing van het apparaat.
Draai in ongeveer 30 minuten een ijs van het mengsel.
Schep het over in een diepvriesbak en laat het zo nodig nog een paar uur verder invriezen.
Tip:
Maak een lekker dessert van dit ijs:
Doe wat yoghurt onder in een glas of kom. Schep 1 bol ijs er op. Verdeel wat frambozensaus er over en maak het af met wat verse frambozen.