Review

Cupcake cake met ouwel baking cups en bloemen

Onlangs ontving ik een proefpakket met ouwel producten van PRIMUS.DIRECT. Dit is een Nederlandse webshop die een klein maar wel heel fijn en gevarieerd assortiment in ouwel producten heeft. Ik mocht de producten voor hen uittesten. Inmiddels heb ik dat ook vrij uitgebreid gedaan. Zo komt er rond Moederdag een taartje online waarbij ik producten van dit proefpakket gebruikt heb.

Voor deze cupcake cake gebruikte ik de ouwel baking cups en margrieten. De baking cups kan je gebruiken zonder cupcake vorm. Ze blijven mooi in vorm tijdens het bakken. Tijdens het afkoelen raad ik je wel aan om ze op bijv. bakpapier te zetten. Zo voorkom je dat de ouwel, die tijdens het afkoelen iets gaat plakken, door de condens aan het aanrecht vast zit. Na het bakken lijkt het of de roze kleur van de baking cups verdwenen is. Als de cupcakes afgekoeld zijn zie je de kleur weer volledig terug. Ik was ook erg benieuwd hoe een baking cup zou smaken. Ik hou zelf niet zo van ouwel om het zo te eten. In combinatie met de cake vond ik het wel erg lekker. En het allerhandigst is natuurlijk dat je geen afval hebt bij deze cupcakes! Dat is ideaal voor onderweg, tijdens een picknick of als tussendoortje op school.

Wie mijn laatste berichtje van 2017 gelezen heeft weet dat er een cupcake cake op mijn baklijst staat. Ik heb daar alvast een beetje mee geoefend maar ben nog niet helemaal tevreden. Ik vind de tussenruimtes te groot, uiteraard weet ik hoe ik dat moet voorkomen maar dat kon bij dit ontwerp niet. Vinden jullie het ook altijd zo leuk dat cupcakes één geheel, in dit geval een grasveld, vormen?

 

Wat heb je nodig voor een cupcake cake?

Cupcakes (aantal en smaak naar eigen voorkeur)

Botercrème (smaak/recept naar eigen voorkeur)

Groene kleurstof

Eetbare decoratie

Rolfondant (kleuren naar keuze)

En verder:

Eetbare baking cups

Vlinder uitstekers

Gras spuitmondje

Zo ga je te werk:

Steek vlindertjes in verschillende maten uit.

Leg de vlindertjes (met de vleugeltjes naar beneden) over de rand van bijv. een bakje en laat ze drogen.

Zet de cupcakes op een schaal naar keuze.

Doe de botercrème in een spuitzak met het gras spuitmondje.

Spuit alle cupcakes vol met gras.

Verdeel de ouwelbloemen over de cupcakes.

Verdeel de vlindertjes over de bloemen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *