Vullingen

Chocolade botercrème

Snel naar recept
Weet jij hoe je makkelijk, zonder poespas een lekkere chocolade botercrème kan maken? Geen nood! In dit recept vertel ik je precies hoe je dit kan doen. Het is namelijk helemaal niet moeilijk en het resultaat is heerlijk! Als ik een minpuntje moet noemen dan is het dat de crème, door de toevoeging van chocolade, na verloop van tijd stijf word.
De kracht van deze chocolade botercrème

Aan de andere kant is het stijf worden ook een kracht. Je kan deze crème daardoor makkelijk gebruiken om een biscuittaart mee af te smeren. Zet je de taart daarna in de koelkast dan heb je een mooi uithardende crème die je een stabiele en stevige basis is voor het bekleden van je taarten. Overigens kan je er veel meer mee dan taarten afsmeren. Ook als taartvulling doet deze crème het goed. En wat denk je van mooie toeven op een cupcake? Of als vulling voor een cijfertaart?

Een handje vol ingrediënten

Over kracht gesproken: Deze crème bestaat ook nog eens uit niet meer dan 5 ingrediënten die jij misschien wel allemaal in huis heb. Naast boter heb je poedersuiker en vanillearoma nodig voor de basis. Een reep pure chocolade en wat cacao. Het zijn 6 ingrediënten als je water meetelt. Want cacao heeft een krachtigere smaak als je het eerst aanmaakt met wat water.

Koemelkvrij

Het enige dat je hoeft te doen om deze crème koemelkvrij te maken is FloraPlant gebruiken. Geen margarine als wajang maar de enige echte look-a-like plantaardige roomboter vervanger. Daarmee maak je de crème echt het allerlekkerst. Verder moet je er natuurlijk ook op letten dat de reep chocolade geen melk bevat. Zelf gebruik ik de goedkoopste repen uit de supermarkt.

Wil je dit recept opslaan op één van je Pinterest borden? Onderstaande foto helpt je om het recept makkelijker terug te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *