Taartvulling

Chocolade banketbakkerscrème

Het is alweer even geleden dat ik mijn recept voor banketbakkerscrème met jullie deelde. In het stukje dat ik daarbij schreef vertelde ik dat ik als beginnende bakker zo’n hekel had aan een recept waarvoor je eerst een aantal andere recepten moest maken. Inmiddels ben ik daar overheen en betrap ik me er op dat de recept hier ook wel wat ingewikkelder worden. Hopelijk vinden jullie dat niet erg en zien jullie dat als een uitdaging. Vandaag doe ik nog een stapje bovenop het recept van de banketbakkerscrème. Je kunt daar namelijk een heerlijke chocoladecrème mee maken. Je hebt er maar 1 ding extra voor nodig. Dat heb jij misschien zelfs gewoon in de kast liggen 😉

 

Dit heb je nodig:

Voor de banketbakkersroom:

1 M ei

1 zakje vanille suiker

17 gram kristalsuier

10 gram custard

115 gram melk

Voor de banketbakkerscrème

175 gram banketbakkersroom

100 gram roomboter op kamertemperatuur

1 zakje vanillesuiker

35 gram kristalsuiker

Om er chocoladecrème van te maken:

150 gram pure chocolade

En verder:

Garde

Magnetronbestendige kom

Spatel

Handmixer

Zo ga je te werk:

Klop het ei met de suiker in de magnetron bestendige kom tot het goed gemengd is.

Meng de custard met 15 gram melk tot een klontvrij papje.

Voeg de overige melk met het custardpapje toe aan het suiker-ei mengsel.

Kook de banketbakkersroom in de magnetron tot de gewenste dikte.

Mix de room met de handmixer nog even goed door.

Laat de room afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop de boter ongeveer 5 minuten los met de handmixer.

Voeg dan de suiker toe en mix het ongeveer 5 minuten tot een romige massa.

Voeg de banketbakkersroom toe en mix het geheel nog circa 5 minuten door.

Smelt de chocolade in de magnetron.

Laat het iets afkoelen.

Voeg de chocolade toe aan de banketbakkerscrème, nog even een paar minuutjes mixen en voilà: Daar is je chocolade crème!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *