Grote koeken

Blauwe bessen – kaneel muffins

Ik ben een klein beetje aan zoeken naar een lekker basis recept voor muffins. Inmiddels ben ik er bijna. De smaak moet nog iets bijgesteld worden maar dat gaat helemaal goed komen. Het grappige is dat ik inmiddels wel een lekker variatie recept voor jullie heb. Deze muffins verdienen wat mij betreft echt een gouden lintje. Hoe ik er bij kwam weet ik eigenlijk niet precies meer. Ik weet wel dat het een schot in de roos is en dat ik verbaasd was dat meegebakken blauwe bessen een klein beetje te vergelijken zijn met meegebakken appel. Klinkt dat heel gek? Lees dan snel verder, haal in huis wat je nog niet in huis heb en test het zelf.

DSC02788 met watermerk

Dit heb je nodig voor 10 – 12 muffins:

125 gram suiker

275 gram bloem

1 zakje bakpoeder

snuf zout

6 gram kaneel

150 gram karnemelk

100 gram zonnebloemolie

2 M eieren

200 gram blauwe bessen

En verder:

2 mengkommen

garde

siliconen spatel

zeef

muffinvormpjes

DSC02772 met watermerk

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zeef de bloem, de bakpoeder, de suiker, de kaneel en het zout boven een mengkom. Roer het met de garde nog even lichtjes door.

Breek de eieren boven de  andere mengkom. Voeg de melk en de zonnebloemolie hier aan toe. Roer het met de garde goed door elkaar.

Voeg de inhoud van de mengkom met o.a. de bloem bij de andere mengkom. Doe ook de blauwe bessen er bij.

Roer het met de spatel in ongeveer 10 slagen door elkaar.

Vul de muffinvormpjes tot ongeveer 1,5 cm onder de rand.

Bak de muffins in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar.

 DSC02778 met watermerk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *