Geboorte·Voor en met kinderen

Biscuit met muisjes

Vandaag een traktatie idee voor trotse papa’s en mama’s en grote broers en zussen. Een look-a-like van de Oer-Hollands, door menig geliefd en door de ander gruwelijk gehate beschuit. Deze beschuiten zijn biscuits, luchtige en sponzig zachte cakejes. Besmeerd met een laag witte chocoladepasta en geboorte muisjes. Deze zijn blauw maar met roze muisjes zullen ze ook geweldig leuk en lekker zijn. Uiteraad kan je de witte chocoladepasta naar smaak vervangen voor iets anders zoals bijvoorbeeld smeuïge muisjes, de smeerbare variant van de overbekende roze/witte en blauw/witte muisjes. Je kan de biscuits makkelijk vooraf bakken en invriezen. Het besmeren met de witte chocoladepasta en het bestrooien met de muisjes is een laatste moment klusje. Dit kan ook wel van te voren als je het niet erg vind dat de muisjes zacht worden na het ontdooien.

 

Dit heb je nodig voor 5-6 biscuits:

2 m eieren

40 gram suiker

1/2 zakje vanillesuiker

2 gram citroenrasp

33 gram bloem

10 gram custard

snufje zout

paar eetlepels witte chocoladepasta

roze/witte of blauw/witte muisjes

 

En verder:

6 rondoringen

bakplaat bekleed met bakpapier

 

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet de rondoringen in, bestuif ze daarna licht met bloem.

Splits de eieren.

Doe de eiwitten in een vetvrije mixerkom en klop het schuimig.

Voeg de helft van de suiker toe en klop het eiwit stijf.

Voeg de overige suiker, de citroenrasp en het zout toe aan de eigelen.

Klop deze op tot ze bijna wit zijn.

Voeg het opgeklopte eigeel toe aan het eiwit en roer het voorzichtig door elkaar.

Zeef de bloem en custard boven de kom en spatel het voorzichtig door het eiermengsel.

Verdeel het beslag over 5 of 6 rondoringen. Zorg dat het beslag net onder de rand van de ringen blijft.

Bak de biscuits in ongeveer 6 minuten goudbruin en gaar.

Verwijder de bakringen zo snel mogelijk en zo voorzichtig mogelijk nadat de biscuits uit de oven kwamen.

Laat ze afgekoelen tot kamertemperatuur.

Doe de witte chocoladepasta in een bakje. Vul een wat groter bak met heet water en zet daar het bakje witte chocoladepasta in. Roer nu net zo lang tot de witte chocoladepasta wat makkelijke smeerbaar is.

Snij eventueel de biscuits rechtaf.

Smeer een laagje pasta op iedere biscuit.

Doe de muisjes in een bakje, leg de biscuits met de pasta laag naar beneden in het bakje.

Druk en draai voorzichtig de biscuits een beetje aan zodat de muisjes zich mooi verdelen en vast zetten.

Herhaal dit bij alle biscuits.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *