Vandaag een nieuw recept in de serie BBQ-desserts. Nou ja recept…? Wat mij betreft is dit echt één van de makkelijkste en altijd goede dessertjes die je na een bbq kunt serveren. Zo makkelijk en snel dat het de naam recept bijna niet kan dragen. Maar tegelijkertijd ook zo lekker dat ik dit met iedereen wil delen. Ik heb het natuurlijk over BBQ dessert S’mores skillet dip. Met daarin de combinatie van marshmallows, cafe noir en hazelnoot-chocolade. Dat wordt echt genieten!
Herkomst s’mores
Wie kent de inmiddels ook in Nederland bekende s’mores nog niet? Speciaal voor jouw leg ik nog even kort uit wat het is. In Amerika maken ze s’mores door op een graham cracker een marshmallow, een stuk chocolade en nog een cracker te stapelen. Dit gaat even de magnetron in zodat de marshmallow en chocolade kunnen smelten. Eigenlijk heb ik nog nooit een echte s’mores op, zoals ze dat in Amerika maken. Ik geeft er liever mijn eigen twist aan, zoals bijvoorbeeld met deze oreo-s’mores taart of zoals met dit BBQ dessert s’mores skillet dip.
Favoriet in huize Bakkriebels
Wij zijn fan van desserts van de BBQ die niet veel voorbereidingstijd kosten en die je makkelijk kunt aanpassen voor het aantal personen dat mee eet. Deze s’mores skillet dip is een heel mooi voorbeeld van een receptje dat je makkelijk aan kunt passen. Pak eenvoudig weg een grotere of een kleinere skillet en schat zelf in hoeveel marshmallows je meer of minder nodig hebt. Datzelfde doe je ook met de mokkaboontjes en chocolade-hazelnoot. Een andere mogelijkheid is om voor een groter gezelschap een tweede skillet met marshmallows te vullen maar er dan bijvoorbeeld witte chocolade en frambozen bij te doen, in combinatie met een simpel kaakje is dat ook heel erg lekker.
Wil je dit recept later maken? Sla onderstaande afbeelding op één van je Pinterest borden op.
Alleen van de BBQ?
Sinds wij drie jaar geleden een kamado van het merk Patton in onze tuin neerzetten, zijn we er toch wel lichtelijk aan verslaafd. Of het nu een uitgebreide BBQ met vrienden is of om een snel en lekker broodje hamburger te maken, we gebruiken onze kamado in ieder seizoen. Niet iedereen heeft echter een kamado in de tuin staan. Is dit recept dan nog wel te maken? Gelukkig wel! Ook op een simpele Weber bbq kan je een skillet voor een dessert zetten. Staat er bij jouw helemaal geen BBQ in de tuin? Zet de skillet dan in de oven. Je gebruikt hiervoor dezelfde temperatuur en bereidingstijd.
Koemelkvrij
Het is heel goed mogelijk om deze s’mores skillet dip koemelkvrij te maken. Gebruik hiervoor een pure chocolade en een hazelnootpasta zonder koemelk. De café noir koekjes van verkade en mokkaboontjes puur bevatten (over het algemeen) geen melk. Controleer dit echter altijd zelf nog even.
BBQ – Dessert: S’mores skillet dip
Ingrediënten
- 100 gram marshmallows
- 25 gram hazelnootpasta of hazelnootnougat
- 20 gram mokkaboontjes
- chocolade met stukjes hazelnoot naar smaak
- cafe noir koekjes
Instructies
- Bereid de bbq voor met indirecte warmte en stook de bbq op tot 175 graden.
- Vet een skillet van 18 cm doorsnede in met wat zonnebloemolie.
- Verdeel de marshmallows over de bodem van de skillet.
- Verdeel nu de mokkaboontjes en hazelnootpasta erover.
- Zet de skillet op de bbq voor 10-15 minuten.
- Controleer regelmatig of de marshmallows al kleuren. De s’mores Skillet dip is klaar wanneer de marshmallows licht kleuren.
- Zet intussen alvast een schaal met cafe noir koekjes op tafel.
- Als de marshmallows van de bbq komen kan het dipfeest gelijk beginnen: Dip een cafe noir koekje in de skillet en geniet van de combinatie van koffie, chocolade-hazelnoot en vanille.