Gebak en Tartelettes

Appel – Rozijn gebaksschelpen

Snel naar recept
Oké… Dit is gewoon alweer de laatste van het gebaksschelpen kwartet voor dit jaar. Best jammer, want ik kan er nog wel een paar bedenken. En ook jullie dachten met mij mee. Zo kreeg ik van iemand de vraag of ik een gebaksschelp kon maken met amandelspijs. En tjoep! Daar was het idee voor appel – rozijn gebaksschelpen. Denk hierbij een beetje aan een appelflap maar dan open. Heerlijk met een toef slagroom en een laagje amandelspijs op de bodem. Mmm! Dat is weer smullen.
Appelvulling

In huize Bakkriebels hebben we zo onze favorieten. De één houd een beetje meer van het één en de ander een beetje meer van het ander. En zo houdt Steven dus heel erg van de appelvulling die we maken om deze heerlijke appel-rozijn gebaksschelpen te bereiden. Deze appelvulling is eigenlijk een soort vlaaivulling die je zowel warm als koud kunt verwerken. Tijdens het koken van de appevulling worden de appels gesmoord en daardoor heerlijk zacht. De rozijnen nemen nog wat extra vocht op en samen met de kaneel en custard wordt het al snel van ieder een favoriet!

Net een open appelflap

Iedereen die van appelflappen houd, trakteer je ook met dit recept. Wellicht maak jij thuis weleens appelflappen waarbij je de appel in het bladerdeeg vouwt en daarna de appelflappen bakt. Maar weet je dat het dus ook heel lekker is om alleen een paar plakjes amandelspijs in het bladerdeeg mee te bakken en de appelflappen na het bakken open te snijden? Je kunt ze dan vullen met dezelfde appelvulling als we bij deze appel – rozijn gebaksschelpen doen. Het recept voor deze open appelflappen vind je hier terug.

Wil je dit recept opslaan om te onthouden voor een later moment? Gebruik onderstaande afbeeldingen om op één van je Pinterest borden te pinnen. Zo vind je het later altijd makkelijk en snel terug.
Gebaksschelp of suikerschelp?

Ik zeg het jullie nog maar een keer: De lekkerste gebaksschelpen zijn de schelpen van Jos Poel. Ze zijn makkelijk verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn. Omdat de gebaksschelpen per 6 verpakt zitten, is ook dit recept op 6 gebakjes / personen gebaseerd. Ideaal toch? Bij Albert Heijn kosten de schelpen €2,25. En stiekem heten deze gebaksschelpen helemaal geen gebaksschelpen maar suikerschelpen. Hou daar dus erg in als je er in de winkel naar op zoek bent.

Koemelkvrij

Heb je een koemelkallergie en wil je toch van deze appeltaartjes genieten? Dat kan! De gebaksschelpen zijn vegan en bevatten dus geen melkproducten. Dat zelfde geldt ook voor de appelvulling. Laat de slagroom achterwege of vervang deze door een plantaardige slagroom vervanger zoals Soya Whipping.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *