IJs·Recepten

De week van ‘Het steenfruit’ ~ Abrikozenijs

Mijn ijskriebels zijn nog niet over… Nog lang niet over zelfs. En deze bak ijs was zo lekker! Zo heel erg lekker, joh! Als je een ijsmachine heb moet je dit recept zeker weten proberen: Abrikozenijs. Het is zelfs goedgekeurd door mijn zoontje die zijn neus ophaalt voor een abrikoos. Maar dat ijs daar lustte hij nog wel een bolletje van. Kijk dat is pas leuk, he!

DSC03113 met watermerk

Dit heb je nodig:

250 gram abrikozen

125 gram slagroom

50 gram melk

125 gram suiker

En verder:

Staafmixer

IJsmachine

DSC03102 met watermerk

Zo ga je te werk:

Kook water, doe dit in een bak en leg de abrikozen een paar minuutjes in het water.

Haal ze er voorzichtig weer uit. Verwijder nu de velletjes met de hand. (Net als bij tomaten gat dit dus heel makkelijk)

Snij de abrikozen door en verwijder de pitten.

Pureer de abrikozen met de suiker

Doe de melk en de slagroom er bij en mix het even kort door elkaar.

Zet het mengsel een nacht in de koelkast of een uur (of anderhalf) in de vriezer zodat het goed koud is.

Zet de ijsmachine aan en schenk het ijsmengsel voorzichtig in de machine.

Draai er een luchtig ijs van in ongeveer 20 – 40 minuten.

Schep het ijs dan over in een bak en bewaar het in de vriezer tot ongeveer 5 minuten voor serveren.

DSC03106 met watermerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *