Mijn ijskriebels zijn nog niet over… Nog lang niet over zelfs. En deze bak ijs was zo lekker! Zo heel erg lekker, joh! Als je een ijsmachine heb moet je dit recept zeker weten proberen: Abrikozenijs. Het is zelfs goedgekeurd door mijn zoontje die zijn neus ophaalt voor een abrikoos. Maar dat ijs daar lustte hij nog wel een bolletje van. Kijk dat is pas leuk, he!
Dit heb je nodig:
250 gram abrikozen
125 gram slagroom
50 gram melk
125 gram suiker
En verder:
Staafmixer
IJsmachine
Zo ga je te werk:
Kook water, doe dit in een bak en leg de abrikozen een paar minuutjes in het water.
Haal ze er voorzichtig weer uit. Verwijder nu de velletjes met de hand. (Net als bij tomaten gat dit dus heel makkelijk)
Snij de abrikozen door en verwijder de pitten.
Pureer de abrikozen met de suiker
Doe de melk en de slagroom er bij en mix het even kort door elkaar.
Zet het mengsel een nacht in de koelkast of een uur (of anderhalf) in de vriezer zodat het goed koud is.
Zet de ijsmachine aan en schenk het ijsmengsel voorzichtig in de machine.
Draai er een luchtig ijs van in ongeveer 20 – 40 minuten.
Schep het ijs dan over in een bak en bewaar het in de vriezer tot ongeveer 5 minuten voor serveren.