Vorig jaar in juni kwamen er een aantal no bake bakrecepten online met de gebaksschelp in de hoofdrol. Jullie waren daar erg enthousiast over, zo leuk! Eens kijken of jullie ook dit jaar heel erg blij worden van een aantal lekkere variaties met de gebaksschelp. Eén van de klassiekers is natuurlijk wel de gebaksschelp met aardbeien. Die mocht dit jaar dan ook niet ontbreken. Met een kleine variatie op de echte klassieke aardbeien schelp maak je deze heerlijke aardbeien – hangop gebaksschelp.
Gesuikerde gebaksschelpen
De allerlekkerste gebaksschelpen die er te koop zijn blijven toch de gesuikerde gebaksschelpen van Jos Poel. Net als vorig jaar gebruikte ik ook nu deze gebaksschelpen voor de recepten die de komende weken online komen. Deze gesuikerde schelpen of suikerschelpen zijn heerlijk knapperig en hebben een perfect formaat voor een lekker taartje. Je koopt ze in de meeste supermarkten en ze zitten per 6 verpakt. Maak je de schelpen wat langer van te voren, dan kan het zijn dat de vulling ervoor zorgt dat de schelpen wat zachter worden. Om dit te voorkomen, hebben deze aardbeien – hangop gebaksschelpen een dun laagje witte chocolade gekregen. Daar proef je niet veel van terug maar het zorgt er wel voor dat de schelpen lekker knapperig blijven.
De collectie van vorig jaar
Vorig jaar juni kwamen er vier recepten met de gebaksschelpen online. Als allereerste deelde ik toen het recept voor Oreo – witte chocolademousse gebakkschelpen. Wat een heerlijke combinatie is dat! Een week later was het tijd voor een gebaksschelp met aardbeien als decoratie. Vorig jaar combineerde ik aardbeien met pure chocolade en dat was een succes! Daarna was het tijd voor de gebaksschelp die nog steeds de hoogste ogen scoort op onder andere Pinterest. Heb jij een idee welke ik bedoel? Het zijn de tompouce gebakkschelpen. En als laatste kwam er een gebaksschelpen recept met de heerlijke smaakcombinatie van Zwitserse room, karamel en banaan online. Stuk voor stuk echt hele lekkere recepten waarvan ik het maar wat moeilijk zou vinden om te zeggen welke mijn favoriet is. Daarom laat ik dat kiezen aan jullie over. Wist je trouwens dat deze vier recepten niet alleen op Bakkriebels maar ook op de website van Jos Poel te vinden zijn?
De allemansvriend hangopcrème
Natuurlijk is Zwitserse Room een hele lekkere vulling in je gebaksschelp. Maar hoe lekker is het om eens een keer net een andere vulling te gebruiken? Daarom koos ik voor hangop. Dat is zo lekker! Helemaal als je er hangopcrème van maakt. Om hangop te maken moet je eerst yoghurt ongeveer een nacht uit laten lekken in een theedoek. Zo hou je een dikke hangop over. Door de hangop met slagroom te mengen krijg je een fantastische hangopcrème. Het recept voor hangop crème deelde ik al eerder op de blog. Wil je meer weten daarover? Lees dan dit artikel even na. Leuk weet je over deze vulling: Zo af en toe maak ik een bruidstaart voor familieleden. En er zijn er inmiddels meerdere met hangopcrème gevuld.
Wil je dit recept onthouden om later te maken? Sla onderstaande afbeeldingen op één van je Pinterest borden op en vind het recept makkelijk en snel terug.
Chocoladekrullen van de reep
Met een kaasschaaf of een dunschiller en een reep chocolade kan je prachtige versieringen maken voor op al je baksels. De tips omdat tot een groot succes te maken bundelde ik in dit artikel, lees het gerust nog eens na. Om de slierten en/of krullen te maken heb je dus niet veel meer nodig dan die twee hiervoor genoemde dingen. Daarna wordt het niet veel lastiger: Warm met je hand de zijkant van de reep een beetje op en schaaf over de reep. Zo krijg je slierten en krullen, welke van de twee het wordt is een beetje afhankelijk van de temperatuur van je reep. Gewoon lekker proberen dus!
Koemelkvrij
Het is mogelijk om soortgelijke aardbeien-hangop gebaksschelpen te maken die koemelkvrij zijn. Hiervoor gebruik je kokosgurt of kokosyoghurt. De werkwijze is verder hetzelfde als bij hangop van normale yoghurt. Vervang de slagroom door Soya Whipping. En de witte chocolade kan je vervangen door de vegan witte chocolade van Jumbo. Gelukkig zijn de gebaksschelpen van Jos Poel koemelkvrij!
Aardbeien – Hangop Gebaksschelp
Ingrediënten
- 500 ml yoghurt
- 250 ml slagroom
- 1 zakje vanille suiker
- suiker naar smaak
- 6 gebaksschelpen
- reep witte chocolade
- 250 gram verse aardbeien
- 6 eetlepels aardbeienjam
Instructies
- Zet een pan of bak neer.
- Zet hier een grote (maar passende) zeef in.
- Leg een theedoek in de zeef.
- Leeg het pak yoghurt in de zeef en dek het af met een laagje vershoudfolie.
- Sla de theedoek terug over de zeef zodat het een mooi pakketje wordt en zet het geheel zo in de koelkast voor circa 8 uur.
- Na 8 uur: Smelt 20 gram van de witte chocolade.
- Verdeel dit met een theelepel over de bodem van de 6 gebaksschelpen en smeer het uit.
- Zet de gebaksschelpen in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden. Sla de theedoek terug en verwijder het vershoudfolie.
- Klop de slagroom met de (vanille)suiker stijf.
- Schep de hangop uit de zeef en voeg het toe aan de opgeklopte slagroom.
- Roer met een garde goed door elkaar.
- Haal de gebaksschelpen uit de koelkast. Schep in elke gebaksschelp wat aardbeienjam.
- Schep of spuit nu in elke gebaksschelp een flinke hoeveelheid hangopcrème.
- Snij de aardbeien in stukken en decoreer elke schelp met een flinke hoeveelheid aardbeien.
- Gebruik een kaasschaaf of dunschiller om chocoladeslierten van de chocoladereep af te schaven.
- Decoreer de gebaksschelpen met de witte chocolade slierten.
- Bewaar de gebaksschelpen tot serveren in de koelkast.