Taarten·Voor en met kinderen

Hiep Hiep Hoera! Voor onze Rosalie

Ik ben zo blij! Zo heel erg blij! Kunnen jullie je de carrouseltaart nog herinneren die ik vorig jaar maakte voor de eerste verjaardag van ons dochtertje? Ik vond hem lelijk… spuuglelijk. En dat wilde ik koste wat het kostte voorkomen bij de taart voor haar 2e verjaardag. Al voor ze geboren werd wist ik dat ze een kasteeltaart voor haar eerste of tweede verjaardag zou krijgen. Ik vind die taarten zo gaaf! En daarom ging ik er nu zelf mee aan de slag. Ik ging heerlijk los met 2 tinten roze, mint groen en witte fondant. Ik ging ook los met de kleine roosjes uit een malletje van First impression. Deze taart was echt een feestje om te decoreren. Over het bakken en de tegenslag die ik door een foute keuze maakte zullen we het maar niet hebben. Ik bakte er, de laatste dagen, gewoon heerlijk op los en maakte er een (hopelijk) lekkere, smakelijk taart van. 2 Lagen van de taart zijn gevuld met een laag frambozen crème, verse stukje mandarijn en schuddebuikjes, 2 laagjes speculoospasta en een laag mandarijn crème met verse frambozen en schuddebuikjes. Ook is hij getrempereerd met mandarijnsiroop.  Hmm… Ik heb al even voorgeproefd van de restjes. Nu afwachten of de visite hem net zo lekker vind als wij. De andere 2 lagen zijn gevuld met piepschuim. Deze voegde ik toe voor wat meer hoogte. En zo staat hier dus een taart die ik helemaal leuk vind! Waar ik echt heel erg tevreden mee ben. Niet langer en niet meer kletsen dus. Hier zijn de foto’s:

dsc05268-met-watermerk

dsc05270-met-watermerk     dsc05271-met-watermerk

dsc05273-met-watermerk

dsc05275-met-watermerk

dsc05289-met-watermerk

dsc05291-met-watermerk

Vandaag geniet ik volop van mijn kleine meisje. Dat kleine baby’tje van 2 jaar geleden dat nu veranderd is in een peuter met een heerlijk eigen willetje. Die goed weet te zeggen wat ze wil en met een woordenschat waar ik me elke dag over verbaasd. Een klein meisje dat het heerlijk vind om mooie kleertjes aan te doen en mooie staartjes in haar haar te krijgen. En omdat mama tegenwoordig nog een hobby heeft krijgt onze meid vandaag 2 mooie staartjes met elastiekjes en haarknipjes die mama zelf gemaakt heeft en die matchen met de kleding die ze aan heeft. Een klein meisje dat graag door het huis paradeert met haar pop in de wandelwagen. En die het heerlijk vind om op papa’s schoenen te lopen en met mama’s sjaal om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *