Vullingen

Pistachebavarois

Deze bavarois is echt waanzinnig lekker. Niet iets wat je dagelijks maakt en juist daardoor heel speciaal. Heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld frambozen, abrikozen of witte chocolade. Lekker als dessert maar ook heel lekker als taartvulling. Omdat je er zo mee kan varieëren verdiend deze bavarois een eigen blog. Ik ben heel benieuwd: Waar ga jij het voor gebruiken? Laat dat vooral weten, dat vind ik echt super leuk. Je kan een reactie achterlaten onderaan dit bericht maar ook op één van de Bakkriebels social media kanalen.

Dit heb je nodig:
1 blaadje gelatine
75 gram pistachepasta
100 gram melk
1 eidooier
10 gram suiker
175 gram slagroom

Zo ga je te werk:
Week de gelatine in ruim koud water.
Meng de eidooier met de suiker.
Verwarm de melk tot 50 graden.
Voeg de melk, al roerend toe aan de eidooier. Roer tot het goed gemengd is.
Doe het mengsel terug in de pan en verwarm het, al roerend tot 82 graden.
Leg één uitgekneden blaadje gelatine op de pistachepasta.
Giet de melk er op, roer het ondertussen voorzichtig door elkaar.
Roer tot de gelatine gesmolten is en de pistachepasta en melk een homogene massa zijn.
Klop de slagroom op.
Voeg één eetlepel slagroom toe aan de pistachepasta en spatel het door elkaar.
Spatel ook de rest van de slagroom door de pistachepasta, zodat een pistachebavarois ontstaat.
Laat de pistachebavarois in ongeveer 5u opstijven in de koelkast.

2 gedachten over “Pistachebavarois

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *