Volgens kokswereld en gastronomixs is banaan met kokos een goede combinatie. Ik kon me er niets bij voorstellen. Te zoet dacht ik zomaar. Bij allebei de smaken wordt chocolade ook genoemd. Dat is dan weer helemaal niet gek, had ik zelf namelijk ook al bedacht. Maar om die drie bij elkaar te doen was, in mijn ogen, veiliger dan alleen banaan en kokos. Twijfelend nam ik dan ook een eerste hap van de eerste koek. (Let vooral op dat woordje eerste :D) Whoehoe… Dat had ik niet verwacht! Dit is echt te lekker! Banaan en kokos zijn echt een goede combinatie. Tja wie twijfelt er dan ook aan sites als gastronomix 😀
Dit heb je nodig voor 15 koeken:
2 m eieren
150 gram suiker
180 gram kokos
75 gram zelfrijzend bakmeel
3/4 kleine bananen
100 gram Nutella
15 ouwelrondjes 7 cm doorsnee (kan je ook zelf knippen uit ouwel / snoeppapier)
40 gram pure chocolade
En verder:
Bakplaat bekleed met bakpapier
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de suiker en de eieren in een kom door elkaar.
Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en roer het met de garde tot een gladde massa.
Voeg de kokos is 2 delen toe. Roer het met een garde of siliconen spatel door elkaar tot de kokos goed verdeeld is.
Leg de ouwelrondjes op de bakplaat.
Verdeel het kokosdeeg in 15 gelijke delen.
Rol een rolletje van het kokosdeeg. Dit gaat niet zo makkelijk. Zorg voor natte handen dat werkt prettiger.
Leg een rondje van het kokosdeeg op de ouwelrondjes.
Bak de koeken gedurende 6 minuten in het midden van de oven.
Laat de koken wat afkoelen.
Snij 15 dunne plakken banaan. Leg in iedere rondje een plakje banaan.
Verdeel een theelepel Nutella over de plakjes banaan.
Smelt de chocolade. Doe deze in een spuitzak. Knip daar een klein puntje af en drizzle de chocolade over de koeken.
Leg, vlak voor serveren (in verband met verkleuren) op iedere koek 3 plakjes banaan.
Een gedachte over “kokoskoeken met chocolade en banaan”