Kleine koekjes

Kleine chocolade-kokos taartjes

Liefhebbers van bounty’s opgelet! Wil jij je favoriete candybar ook als koekje bij de koffie eten? Met dit recept maak je er heuse taartjes van! Ik koos voor kleine vormpjes en dus kleine taartjes. Zo kan ik er meer dan één nemen. Wil jij liever een grote taart maken? Doe dan alle ingrediëten keer twee. Zeker weten dat je een heel eind in de goede richting bent.

Voor 15 – 20 taartjes:
60 gram koude roomboter
60 gram witte basterd
5 gram koud water
1,5 gram zout
12 gram ei
115 gram bloem
10 gram cacao
1,5 gram bakpoeder  

Voor de vulling:
150 gram gecondenseerde melk
120 gram kokos

Voor de afwerking:
150 gram melkchocolade
decoratie naar keuze

En verder:
15 – 20 mini bakvormpjes (mini cupcakesbakblik kan ook)
blindbakvulling
deegroller
huishoudfolie
bakpapier

Zo ga je te werk:
Meng de boter met de suiker, het ei, het zout en het water tot een samenhangend deeg.
Voeg de bloem, de cacao en het bakpoeder toe en kneed het kort door.
Leg het deeg op het huishoudfolie en druk het uit tot een plak van circa 1,5 cm dik.
Verpak het deeg in het folie en laat het minimaal 3 uur rusten in de koelkast.
Beboter en bebloem de vormpjes goed.
Rol het deeg dun uit. Laat het gewoon in het huishoudfolie zitten. Dat werkt het handigst 😉
Bekleed de vormpjes met het deeg.
Druk het deeg lichtjes aan in de opstaande rand.
Prik met een vork gaatjes is het deeg.
Zet de vormpjes terug in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
Knip bakpapier op hetzelfde formaat als de vormpjes.
Leg het bakpapier in de vormpjes en vul op met de  blindbakvulling.
Bak het deeg 15 minuten. Verwijder de blindbakvulling.
Is het nog niet helemaal gaar? Bak de bodempjes dan nog ongeveer 5 minuten.
Laat de vormpjes volledig afkoelen.
Meng de gecondenseerde melk met de kokos.
Vul ieder vormpje met ongeveer 10 – 15 gram kokos, druk het stevig aan.
Smelt en tempereer de chocolade.
Vul ieder vormpje tot de rand met de chocolade.
Decoreer de taartjes naar keuze.
Laat de chocolade uitharden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *