Taarten·Voor en met kinderen

Hiep Hiep Hoera! Steven is 5 jaar

Net als vorig jaar werd er hier in huis ook dit jaar enorm uitgekeken naar 13 juni. Vandaag is het alweer achter de rug maar gisteren… Toen was het feest in volle gang. Eindelijk… Na maanden uitkijken (echt… het was nog gekker dan vorig jaar :D) was het zover: Steven werd 5 jaar. Gisteren hebben we het gevierd voor familie en vrienden. Daar hoort natuurlijk taart bij! Waar ik vorig jaar alleen maar te horen kreeg dat het een treintaart moest worden besliste de jarige dit jaar zelf ook dat de taart blauw moest zijn. Over het thema hoefde hij niet zo lang na te denken: Een politietaart! En denk maar niet dat hij daar mee bedoelde dat het politielogo op de taart moest. Nee daar kom je echt niet mee weg… Er moest in ieder geval een politieauto op. Maar ik twijfelde… Eigenlijk niet zoveel zin om een taart voor hem te maken. En omdat de oma van mijn man maandag haar 100e verjaardag mocht vieren (en ik daar een taart voor zou maken) leek het er bijna op dat er dit jaar geen fondanttaart zou komen. Toen Steven zelf zei dat hij een appeltaart wilde ging ik bijna overstag. Bijna hoor… Want het knaagde wel een paar dagen aan me: Ga ik echt mijn eigen zoon teleurstellen op zijn verjaardag? Nee… natuurlijk niet! Dus sloot ik een compromis. Die politieauto’s zag ik niet zo zitten. Om ze te maken dan, he! Ik ging voor makkelijk…. Dankjewel Intertoys! Jullie politieset vulde deze taart perfect aan!

Toen Steven de taart voor de eerste keer zag (op een foto weliswaar) riep hij: WAUW! Die is mooi. En daarmee veegde hij in een klap al mama’s bedenkingen weg! Blij toe dat ik, ondanks zijn appeltaart keuze, toch goed ingeschat had dat een fondanttaart zijn dag nog mooier zou maken. Steven blij, mama ook blij!

 

Na gisteren hoef ik nooit meer bang te zijn als ik op straat wordt. Vanaf vandaag loopt de aller coolste, aller stoerste, aller sterkste, aller liefst politieman naast mij! Je zal maar een echt politiepak voor je verjaardag gekregen hebben van je jongere zus. En dan van andere visite ook nog een politiepet, handboeien, stopbord en een mobilofoon! Steven zijn dag kon niet meer stuk…! Ik ben benieuwd hoeveel boeven er de komende weken gearresteerd worden in de Alblasserwaard

Voor wie het leuk vind om te weten: Deze taart is gevuld met zelfgemaakte aardbeiensaus en een laag zelfgemaakte aardbeienbavarois. Ook zat er een laagje aangevette slagroom in.

Oh en die appeltaart…? Die was er ook! Binnenkort kunnen jullie ook proeven waarom Steven een appeltaart nu zo lekker vind.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *