In de maand augustus maken we een uitstapje naar buiten. We laten nog steeds de oven uit en verplaatsen onze Bakkriebels naar de BBQ. Sinds 2020 is BBQ-en dé hobby van Jasper. We eten regelmatig heerlijke gerechten van de BBQ. De desserts zijn mijn ding en inmiddels hebben we daarvan ook zo onze favorieten, zoals dit heerlijke BBQ dessert Ananas- appelcrumble. Later deze maand volgen er nog twee hele lekkere recepten met onze favoriete desserts van de barbecue.
Lekker – lekkerder – lekkerst
Een dessert maken op de BBQ is echt heel lekker. En vaak ook makkelijk. De meeste BBQ desserts zijn eenvoudig van te voren klaar te maken. Zo tegen de tijd dat het dessert aan de beurt is, hoef je ze alleen nog op de BBQ te zetten en te wachten. Appelcrumble is één van die makkelijke dessert. Voor extra smaakvariatie maak je er een lekkere ananas – appelcrumble van. Di wordt lekkerder wanneer de crumbles niet alleen uit bloem, suiker en boter bestaan, maar daar ook kokosrasp aan toegevoegd is. En het allerlekkerst is deze crumble met kokoshangop. Geen slagroom dus maar een lekkere portie kokoshangop.
Skillet
Wanneer je een dessert op de BBQ maakt, gebruik je het allerbest een gietijzeren skillet. Deze zijn bestand tegen hoge temperaturen en ideaal voor op de BBQ. Wij kochten een set met drie verschillende maten en zeggen altijd dat het één van onze beste BBQ aankopen is. Voor deze Ananas – Appelcrumble heb ik de grootste skillet, (van 25 cm doorsnede) uit de set gebruikt. Je hoeft de skillet niet in te vetten voor je deze crumble er in maakt. Is de skillet nog niet ingebrand dan moet je dit van te voren wel doen.
Wil je dit recept opslaan om later te maken? Bewaar onderstaande afbeelding op één van je pinterest borden.
Geen BBQ, toch maken?
Heb jij geen BBQ en wil je deze verrukkelijke Ananas – Appelcrumble met Kokoshangop wel maken? Geen nood! Je maakt deze crumble ook eenvoudig in een gewone oven. Hiervoor is het recept hetzelfde. Gebruik een ovenschaal in plaats van een skillet. Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de crumble in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Koemelkvrij
Door het gebruik van een goede plantaardige boter is deze Ananas – Appelcrumble met Kokoshangop makkelijk koemelkvrij te maken. Zelf gebruik ik het liefst Roombeter van BlueBand. Deze is makkelijk verkrijgbaar bij bijvoorbeeld AH.
BBQ dessert: Ananas – Appelcrumble
Ingrediënten
- 1 pot kokosyoghurt
- 1/2 verse ananas
- 4 flinke appels
- 120 gram koude boter
- 100 gram witte basterd suiker
- 160-175 gram tarwebloem
- 50 gram kokosrasp
Instructies
- Leg een schone theedoek in een zeef.
- Hang de zeef in een pan of een bak.
- Doe hier de kokosyoghurt in.
- Leg een stukje vershoudfolie op de kokosyoghurt en zet het in de koelkast voor ongeveer 3 uur.
- Bereid de BBQ voor voor indirect grillen en stook hem op tot 160 graden.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij in kleine stukjes
- Snij ook de ananas in kleine stukjes.
- Meng de ananas en appelstukjes met elkaar en doe ze in de skillet
- Kneed de overige ingrediënten tot een kruimeldeeg.
- Spreid de kokoscrumble uit over de appel-ananaslaag.
- Bak op de BBQ in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
- Haal de kokoshangop uit de koelkast en doe het in een schaaltje.
- Serveer de ananas-appelcrumble met de kokoshangop
Ik wil graag uitgeschreven worden. Ik heb nl diabetes en kan jullie producten niet gebruiken. Dank.
Goedemiddag,
Wat jammer om te horen dat je geen belangstelling meer hebt voor mijn recepten. Wat bedoel je met uitschrijven? Op Bakkriebels ben je nergens voor ingeschreven. Wellicht hebt je een abonnement voor nieuwe. artikelen? in dat geval kan je jezelf daar ook weer voor afmelden, net als dat je je daarvoor aangemeld hebt.
groetjes, Adriënne