Met schuim kun je echt zo heerlijk variëren! Je kan er echt alle kanten mee op… Je voegt er gehakte hazelnoten aan toe en je hebt hazelnootschuim. Voeg er een kleurtje aan toe, spuit het op een andere manier en je hebt een totaal ander koekje. Je hebt er wel een goede basis voor nodig. En die heb ik voor jullie gevonden.
Dit heb je nodig:
citroensap
ovenbestendige schaal
Zo ga je te werk:
Zorg dat je kom, waar je het schuim in mixt, vetvrij is. Dit kan je doen door hem goed af te wassen of eventueel even met wat citroensap schoon te maken.
Verwarm de oven voor op 120 graden.
Doe de kristalsuiker in een ovenbestendige schaal en zet deze in de oven.
Doe ondertussen de eiwitten in de kom en mix het eiwit, beginnend op de laagste stand, eerst schuimig en uiteindelijk tot slappe pieken. Zet iedere halve minuut de mixer wat harder, tot je uiteindelijk in de hoogste stand mixt.
Voeg al kloppend op deze hoge snelheid, de kristalsuiker toe. Doe dit eetlepel na eetlepel.
Verlaag de oventemperatuur naar 75 graden hetelucht.
Zet de mixer uit en voeg de poedersuiker in toe.
Zet de mixer weer voorzichtig aan (ter voorkoming van stuiven) en mix op de hoogste stand het schuim in ongeveer 4 minuten goed stijf.
Controleer of het schuim stijf genoeg is. Het blijft dan rechtop staan.
Doe het schuim in een spuitzak en spuit grote toeven op de bakplaat.
Droog het schuim in ongeveer 1,5 uur.
Als het schuim droog is laten de toeven makkelijk los van het bakpapier.