Is een dessert(je)? Of is het een taartje? Wat vind jij? Ik hou het er maar gewoon op dat het lekker is! En eigenlijk kan het ook bijna niet anders: Lange vingers, banketbakkersroom, aardbeienjam, slagroom en verse aardbeien. Mmm… Dat staat echt garant voor smullen. Smul je mee?
Dit heb je nodig:
1 M ei
2 zakjes vanillesuiker
17 gram kristal suiker
115 ml melk
10 gram custard
125 ml slagroom
1 eetlepel poedersuiker
1/2 zakje klop-fix
16 lange vingers
125 gram verse, ontkroonde aardbeien
En verder:
Magnetron bestendige schaal
bak kwast
2 gebaksschotels
eetlepel
Zo ga je te werk:
Meng het ei met de kristalsuiker en 1 zakje vanillesuiker.
Roer met de gaarde 100 gram melk er door.
Meng de overige 15 gram melk met de custard tot er geen klontjes meer in zitten.
Voeg het toe en roer het nog eens goed door.
Kook de banketbakkersroom in de magnetron tot de gewenste dikte.
Dek het af met huishoudfolie.
Laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar het daarna tot gebruik in de koelkast.
Klop de slagroom met een half zakje klop-fix, een zakje vanillesuiker en een eetlepel poedersuiker stijf. Bewaar het in de koelkast tot gebruikt
Bestrijk de lange vingers met de fruitspread.
Leg op beide gebaksschotels 4 lange vingers horizontaal naast elkaar.
Schep 3 eetlepels banketbakkersroom op de lange vingers. Strijk het met de achterkant van de lepel wat uit.
Snij wat aardbeien in 2 of 3 plakken en verdeel ze over de banketbakkersroom.
Schep 3 eetlepels slagroom op de lange vingers en strijk ook dit voorzichtig uit.
Leg 4 lange vingers vertikaal over de slagroom. Zorg dat de fruitspread naar beneden ligt.
Garneer ze tiramisu met een theelepel banketbakkersroom, wat slagroom en 2 halve aardbeien.
Tip:
Lees het artikel over banketbakkersroom voor een uitgebreidere beschrijving en meer tips.