chocolade·Drankjes e.d.

Kersenbonbons en kersenlikeur

Begin juli vorig jaar, kreeg ik onverwachts 6 kilo kersen van mijn zusje. Het was haar bedoeling om er heel veel lekkere dingen van te maken. Maar mijn nichtje meldde zich 2 weken te vroeg en de kersen werden naar mij doorgeschoven. Inmiddels hebben jullie verschillende recepten langs zien komen waar ik de kersen voor gebruikt heb. Toen bleven uiteindelijk de laatste kersen over. Omdat die een dag langer gestaan hadden waren ze niet zo heel mooi meer. Ik had niet veel tijd maar wilde de kersen niet weggooien. Daarom dook in mijn kast, trok de brandenwijn er uit. De kersen op brandenwijn stonden 4 weken op een donkere plaats. Na 4 weken maakte ik kersenbonbons van de kersen. Ook was de brandewijn veranderd in een heerlijk smaakvolle likeur. Dit jaar ga ik het zeker weten weer maken! De likeur vond gretig aftrek, iedereen vond hem heerlijk smaken. Daarnaast gebruikte ik de likeur in een aantal baksels waarvan ik de recepten nog met jullie ga delen. Vandaag alvast het recept voor de kersenbonbons en de kersenlikeur.

Dit heb je nodig:
300 gram verse fris zure kersen
100 gram suiker
1/2 kaneelstokje
1 steranijs
100 ml citroen brandewijn
150 ml vanille inmaakbrandenwijn

En verder:
Schone pot met deksel

Zo ga je te werk:
Zet de kersen, met de steeltjes er nog aan in pot.
Giet hier beide soorten brandenwijn over.
Strooi de suiker erbij in de pot.
Voeg het kaneelstokje en de steranijs toe.
Staan alle kersen onder de brandenwijn? Zo niet vul de brandenwijn dan nog een beetje aan. De juiste verhouding is 2 delen citroenbrandewijn op 3 delen vanillebrandewijn.
Doe het deksel goed op de pot.
Zet de pot 4 weken weg op een donkere plaats.

Na 4 weken:
Laat de kersenlikeur voorzichtig uit de pot lopen.
Haal de kersen ook voorzichtig uit de pot en leg ze op een stukje keukenrol.
Doe de kersenlikeur terug in de pot. Bewaar deze in de koelkast.

Dit heb je nodig voor de kersenbonbons:
150 gram chocolade naar keuze
chocoladedecoratie naar keuze ( Ik gebruikte een restje witte vlokken)

Zo ga je te werk:
Smelt en tempereer de chocolade
Strooi de chocolade decoratie op een bakplaat o.i.d. uit.
Dompel de kersen één voor één in de getempereerde chocolade.
Leg de kersen daarna op de chocolade decoratie.
Laat ze daarop leggen tot de chocolade uitgehard is.
De kersen zijn beperkt houdbaar in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *