Cupcakes

Banaan hazelnoot cupcakes

Snel naar recept
Het recept van vandaag heeft dan geen voor de hand liggende smaakcombinatie maar dit is toch zo ontzettend lekker. Banaan met hazelnoot is één van mijn favoriete smaakcombinaties. Daarom daag ik je uit om deze banaan hazelnoot cupcakes te maken. Wedden dat je ervan zult genieten!
Een makkelijke rekensom

Hoewel de trend om cupcakes te bakken al lang en breed vervlogen is, blijft het leuk en lekker om ze te bakken. Je kan er zo fijn mee variëren! De basis van deze cupcakes is een gewoon kwartscake recept. Dit recept wordt ook wel een evenveel cake genoemd omdat de boter, eieren, suiker en bloem net zoveel gewicht moeten hebben. In dit geval gaan we voor 150 gram van elk. Zo maak je ongeveer 12 cupcakes met dit recept. Wil je er meer of minder dan kan je het cakerecept daar makkelijk op aan passen. Om de cupcakes net iets extra’s te geven spatelen we door het cakebeslag wat hazelnootmeel heen. Heb jij geen hazelnoomeel in huis? Dan kan je blanke, geroosterde hazelnoten fijn hakken en toevoegen. Een ander extraatje is wat fijn gehakte chocolade, hiervoor kan je gebruik maken van een reep chocolade naar keuze.

Niet zo’n grote hap

Wie al vaker een cupcake recept op Bakkriebels heeft zien passeren herinnert zich de style van deze cupcakes vast en zeker wel. Al eerder heb ik soort gelijke cupcakes met een ganache onder de toef gemaakt. Naast dat dit smaak toevoegt zorgt het er ook voor dat je een kleinere toef op de cupcakes kan spuiten. Een toef kan soms als een mega hap aanvoelen, daarom vind ik een kleinere toef ideaal! En zeg nou zelf: het staat toch ook nog eens heel erg mooi met dat laagje ganache eronder?

Deze cupcakes zijn te lekker om niet op jouw baklijst te zetten. Pin dus zeker één van de onderstaande afbeeldingen op een Pinterest bord en duik vandaag of later de keuken in met dit heerlijke recept.
koemelkvrij

Oeps… Ik laat mijn koemelkvrije volgers deze week wel wat in de steek hoor! Helaas geldt ook voor dit recept dat ik de banaan banketbakkersroom nog niet koemelkvrij gemaakt heb. Wil je niet afwachten tot ik het getest heb? Ga dan gerust zelf aan de slag en laat je ervaring weten onder dit artikel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *