Kleine zoete verleidingen

Speculoos cookie dough

Snel naar recept
Ken jij dat gevoel ook? Zit je lekker op de bank, denk je ineens: Ik heb trek in iets lekkers! Dat had ik dus op de eerste vrije vrijdagmiddag van de voorjaarsvakantie. En die ‘Ik heb trek’ gedachte werd onmiddelijk gevolgd door: ‘In speculoos…, nee in cookie dough, in speculoos cookie dough! Oh ja… Ik wil nu speculoos cookie dough. Met witte chocolade. Oh nee…. daar zit melk in. Nou dan pure chocolade, ook lekker!’ En tien minuten later stond hij daar: Deze heerlijk Speculoos cookie dough.
Speculoospasta als ingrediënt

Want lekker is hij zeker. Voor dit recept heb ik alleen een klein beetje licht bruine basterdsuiker gebruikt. De rest van de suiker heb ik vervangen door speculoos zelf. Op deze manier wordt het deeg wat zoeter en smeuïger. Doordat je een aardige hoeveelheid speculoospasta gebruikt komt de smaak ook goed terug in de cookies dough. Voor nog wat extra smaakversterking voegde ik ook kaneel toe. Wist jij dat dit een ingrediënt is van deze pasta?

Heat-treated flour

Bij het maken van cookie dough wordt vaak Heat-treated flour gebruikt. Bloem die nog niet gebakken / gegaard is, is namelijk niet zo heel erg gezond voor je. Heat-treated flour is dus bloem die al wel gegaard is. Deze bloem kan je online bij bijvoorbeeld BAKD.nl kopen. Maar je kan ook zelf bloem garen in je eigen oven. Daarvoor verwarm je de oven voor op 175 graden, spreid je de bloem uit over de bakplaat en ‘bak’ je de bloem ongeveer 5 minuten. Let er wel goed op dat de bloem heet genoeg is geweest, maar voorkom dat het te heet is want dan verbrand het.

Koemelkvrij

Dit recept is door mij al koemelkvrije variant gemaakt. Wil jij dit ook? Gebruik dan een plantaardige boter en chocolade zonder melk. Speculoospasta en de koffiekoekjes bevatten beide geen melk, waardoor je deze ook zonder problemen kunt gebruiken.

Wil je dit bericht opslaan op je Pinterest account? Gebruik onderstaande foto zodat je het later makkelijk terug kunt vinden.

2 gedachten over “Speculoos cookie dough

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *