Grote koeken

Passievrucht – Nectarine plaatcake

Snel naar recept
Een aantal weken geleden beloofde ik jullie nog een recept met passievruchtencurd. En tada! Nu is het al zover. Een lekkere zomerse cake waarin opnieuw de passievrucht een grote rol speelt. Deze keer gecombineerd met nectarine. Wat een zonnige smaken zijn dat bij elkaar!
Cake favorieten

Er zijn nogal wat manieren om een cake te maken. En iedereen heeft zo zijn eigen favoriet. Zelf blijf ik vooral trouw aan de kwartscake. Een cake die bestaat uit evenveel boter als zelfrijzend bakmeel, suiker en eieren. Met daaraan toegevoegd wat smaakmakers, haal je telkens een andere smaakvolle cake uit de oven. En als we het over cakes hebben, dan bak ik het liefst cupcakes. Gevolgd door plaatcakes. En daarbij de kanttekening dat de hoeveelheid plaatcakes die ik bak stukken minder zijn dan de cupcakes. Een cake uit een cakeblik lukt in mijn oven niet zo goed. Daardoor bak ik die bij voorkeur helemaal niet. Voor deze passievrucht – nectarine plaatcake viel de keuze jawel… Op een langwerpig bakblik. Achteraf had het bakblik nog wat groter gemogen. Bij de recept beschrijving heb ik de maten en baktijd aangegeven voor het bakblik dat ik gebruikt heb. Heb jij een iets grotere vorm? Dan kan je die ook makkelijk gebruiken.

Wil je dit recept opslaan op één van je Pinterest borden? Onderstaande foto’s helpen je om dit artikel en het bijhorende recept altijd makkelijk terug te vinden.
Even over de passievrucht en nectarines

Voor deze passievrucht – nectarine plaatcake kun je het beste nectarines gebruiken die nog niet zo heel erg rijp zijn. Het beste zijn ze nog wat stevig maar al wel sappig. Overrijpe nectarines zijn te sappig waardoor de cake minder makkelijk gaar wordt. En dan de passievruchtenpulp. Hiervoor gebruik ik zelf diepvries passievruchten blokjes. Het is aan jouw om de pitjes al dan niet mee te bakken. Hou je niet van crunch in de cake? Haal dan wat extra passievruchtenpulp uit de vriezer. Maak het vruchtvlees los van de pitjes met bijvoorbeeld de staafmixer en zeef de pitten er daarna uit.

Koemelkvrij

Deze cake is door mij koemelkvrij gemaakt. Voor het koemelkvrij maken van de passievruchtencurd volg je het recept en de daarbij aangegeven koemelkvrije ingrediënten. Voor deze cake geldt verder dat je de roomboter vervangt voor een goede plantaardige roomboter vervanger zoals BlueBand Roombeter. Zeker in een cake als deze heeft de kwaliteit van de boter een sleutelrol in het maken van een lekkere cake.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *