Vullingen

Nuss Nougat

Snel naar recept
Nuss Nougat is een bakvaste hazelnootpasta die in Duitsland verkocht word in blokken van 250 – 300 gram. Ik heb ontdekt hoe lekker het is, jij ook al? Nee? Dan wordt het tijd dat we daar verandering in gaan brengen. Al is het alleen al omdat het inmiddels ook in een aantal Bakkriebels recepten verwerkt is.
Mijn nummer 1 zwakke plek

Nuss nougat is mijn meest favoriete Duitse bak aankoop. Ik heb al heel wat doosjes Nuss Nougat de grens over gesleept. Veel meer dan er ooit daadwerkelijk in baksels verwerkt zijn. Want weet je… Ik kan die doosjes niet weerstaan. Nuss Nougat is mijn guilty pleasure. Ik kan een bakje van 250 gram in een middagje leegeten. Daarom is het maar goed dat het alleen in Duitsland en niet in Nederland verkocht wordt. Maar er zijn ook bakjes die wel verwerkt zijn in recepten en van die recepten heb ik er ook weer met jullie gedeeld. Speciaal voor iedereen die niet zo makkelijk de Duitse supermarkt in kan lopen, ben ik thuis aan de slag gegaan om zelf Nuss Nougat te maken.

Slechts vier ingrediënten

In de Nuss Nougat die in de Duitse supermarkten verkocht wordt, zitten vaak meer ingrediënten dan in de huisgemaakte versie. Dat zie je natuurlijk wel vaker. Het betekend tegelijkertijd ook dat wat je (na)maakt niet exact hetzelfde is. Deze Nuss Nougat is bijvoorbeeld minder bakvast en zal in de oven eerder te heet worden. Hopelijk houd je dat echter niet tegen om toch aan de slag te gaan met dit eenvoudige recept met slechts vier ingrediënten. Om Nuss Nougat te maken heb je hazelnoten, poedersuiker (geen kristalsuiker hoor), pure chocolade en boter nodig. De boter vervangt de cacaoboter, wat een vast ingrediënt is in de originele Nuss Nougat van bijvoorbeeld Dr. Oetker. Wat betreft de pure chocolade kan je er ook voor kiezen om melkchocolade of zelfs witte chocolade te gebruiken wanneer dit je voorkeur heeft.

Een foodprocessor

Jaren geleden was een foodprocessor mijn allergrootste wens. Ik ruimde een plekje op het aanrecht vrij en zette daar de KitchenAid artisan foodprocessor neer. Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds heel blij met deze keuze. Voor dit recept is het gebruik van een krachtige (vergelijkbare) foodprocessor zeker aan te raden. Dankzij de foodprocessor lukt het ook jou om een gladde, dikke pasta van de hazelnoten en poedersuiker te malen. Wanneer je een kleinere of minder krachtige machine gebruikt, kan je het recept nog steeds maken. Je zult dan waarschijnlijk iets grotere stukjes hazelnoot houden, wat natuurlijk nog steeds heel lekker is.

Wil je dit recept onthouden en makkelijk terug kunnen vinden? Pin één van onderstaande afbeeldingen op je Pinterestaccount. Zo kan je dit artikel en recept altijd makkelijk terug vinden.
Even pauze… En nog één…

Om een dikke pasta van de hazelnoten en poedersuiker te maken, is het nodig dat de hazelnoten na het roosteren echt heel goed afgekoeld zijn. Warme hazelnoten zullen tijdens het malen eerder olie ‘verliezen’ waardoor de hazelnootpasta dunner wordt. Daarom raad ik je ook aan om tijdens het maken van dit recept regelmatig een korte pauze in te lassen. Zo geef je de hazelnoten de kans om weer wat af te koelen. En zo krijg je dus ook die mooie dikke gladde pasta.

Nuss Nougat gemaakt en nu…?

Ben jij aan de slag gegaan met dit recept? Geniet ervan! Je kunt er voor kiezen om de Nuss Nougat in blokjes te snijden, een hele hazelnoot erop te leggen en dan door de chocolade heen te halen. Je kunt ook één van de recepten maken die al op Bakkriebels staan zoals de Gianduja bladerdeeghapjes, Mokka boterkoek, hazelnoot-koffiepralines of deze hazelnoot-karamelslof. Stuk voor stuk hele lekkere recepten waar je van blijft eten.

Koemelkvrij

Wanneer je dit recept koemelkvrij wilt maken, zorg er dan voor dat je een koemelkvrije pure chocolade of een vegan melk of witte chocolade variant gebruikt. Ook wordt er in dit recept boter gebruikt, gebruik hiervoor een goede plantaardige vervanger voor Roomboter, zoals Roombeter van BlueBand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *