Kleine zoete verleidingen

Kokos marshmallows

Snel naar recept
Soms moet je kiezen. Kiezen tussen twee lekkere dingen bijvoorbeeld. Dat was precies wat ik onlangs deed toen ik een zak kokos marshmallows met een laagje pure chocolade tegenkwam. Ze bleven in de winkel want ik nam mijzelf voor om er thuis de keuken voor in te duiken. Aangezien alle spullen in huis waren kon ik bijna gelijk aan de slag. En het resultaat? Verslavend lekker! Echt nog zoveel lekkerder dan die uit de winkel. Met deze portie maak je maar liefst 36 kokos marshmallows. Wat doe jij? Uitdelen of lekker voor jezelf houden?
Voorliefde voor marshmallows

Hou jij van marshmallows? In huize Bakkriebels zijn het vooral de kinderen die er gek op zijn. Zelf lust ik het ook maar ben ik meer van de marshmallows plus. Die met een extraatje, zeg maar. Een zak marshmallows kan ik makkelijk afslaan tot ze geroosterd zijn op de BBQ bijvoorbeeld. Dan zit ik vooraan, haha. En wanneer ik zelf marshmallows maak en er een extra smaakje aan toevoeg, weet ik dat ik alles voor mezelf heb. Zo ging het ook bij deze kokos marshmallows. De kinderen haalden hun neus op en ik moest er met een grote boog omheen lopen anders verdween het in een te hoog tempo. Uit zelfbescherming heb ik dus het overgrote deel weggegeven.

Een kleiner recept?

Dan kom ik voor de vraag te staan of ik dan niet beter een kleiner recept had kunnen maken. En ja… Naar de ingrediënten kijkend zou dat wel kunnen. Het recept is makkelijk in drieën te delen. Alleen loop ik dan tegen het praktische probleem aan dat het lastiger wordt om het recept goed te maken. De suikerstroop is lastiger te koken en wat denk je van het opkloppen van het eiwit? Daarom toch een groot recept voor de kokos marshmallows. Zeker weten dat jij ze ook op krijgt voor je ze weg kunt gooien. En anders: Gewoon uitdelen, hé?!

Verse eiwitten of vloeibare eiwitten

Om zelf marshmallow te maken heb je eiwit nodig. Wat betreft heb je de keuze uit verse eiwitten of die uit een flesje van bijvoorbeeld Two Chicks. Het nadeel van het flesje is dat je altijd een flinke hoeveelheid overhoud en dat voor andere dingen moet gebruiken. Het voordeel is dan weer dat je het makkelijk exact af kan wegen. Overigens is een grammetje meer of minder eiwit in dit recept niet erg dus laat je daar niet door tegenhouden. Wanneer je verse eiwitten gebruikt, heb je de eigelen weer over. Daar maak je natuurlijk ook makkelijk weer wat mee zoals de eidooier cake of zandkoekjes. Van die laatste vind je een hele verzameling op Bakkriebels. Voor dit recept laat ik de keuze met verse of vloeibare eiwitten helemaal aan jouw. Wat je ook kiest: Het recept zal met beide lukken.

Vind je eindelijk een lekker recept voor Kokos marshmallows, heb je geen tijd om ze te maken! Sla dit recept daarom op je Pinterest account op. Heb je er dan wel tijd voor? Dan vind je dit recept snel en makkelijk weer terug.

Wanneer je marshmallows zelf maakt, heb je een keukenthermometer nodig. Mijn favoriet is die van Ikea. Die geeft niet alleen de temperatuur aan van de suikerstroop op dat moment maar ook de ingestelde temperatuur. En vergeet het piepje niet als de ingestelde temperatuur bereikt is. Met deze thermometer kan je de temperatuur van de suikerstroop in de gaten houden. Is de suikerstroop 116 graden dan is het tijd om de eiwitten op te gaan kloppen. Is de suikerstroop 120 graden? Dan mag de gelatine erbij en mag het daarna toegevoegd worden aan het opgeklopte eiwit. Klop het mengsel nog een paar minuutjes door voor je het uitspreid in het bakblik.

Welke kokos kan je gebruiken?

Bij gewone marshmallows wordt het bakblik en de bakplaat bestrooid met een mengsel van poedersuiker en maïzena. Bij kokosmarshmallows gebruik je kokosrasp. Kokosrasp koop je bijvoorbeeld bij AH, kies dan voor de Biologische want daar betaal je per kilo minder voor dan voor de kleinere verpakking van de bakafdeling. Zelf kies ik er echter voor om kokos in Duitsland te kopen. Daar is het over het algemeen voordeliger en als ik er dan toch ben? Bovendien is het ook een beetje een traditie. Vroeger kochten wij altijd kokos voor oma’s kokoskoekjes in Duitsland. Destijds was het in Nederland nog niet zo goed verkrijgbaar en ook stukken duurder.

Kokos licorette

Meestal zijn kokos marshmallows gemaakt van een standaard recept voor marshmallow. De kokossmaak komt van de kokos die om de marshmallows heen zit. Bij dit recept wordt ook wat kokos licorette van Hooghoudt toegevoegd. Dit zorgt voor een subtiele maar oh zo lekkere kokossmaak in je marshmallows. Als maatbeker voor de licorette gebruik je gewoon de dop. Je vult de dop 3x met de licorette en voeg dit toe aan het marshmallow mengsel. Misschien wil je iets meer of minder toevoegen? Dat kan altijd!

Koemelkvrij

De basis van de kokos marshmallows is koemelkvrij. Let er alleen op dat je een koemelkvrije pure chocolade gebruikt wanneer je rekening moet houden met een koemelkallergie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *