Vullingen

Home mAade saus: Aardbeiencoulis

Wist jij dat je heel makkelijk en snel zelf een aardbeiencoulis kan maken? Coulis is gewoon een sjieker woord voor saus en denk maar niet aan moeilijke ingrediënten of een lastige bereidingswijze… Naast aardbeien heb je er alleen een beetje water en wat suiker voor nodig. Nu de aardbeien goedkoper, zoeter en sappiger worden is het helemaal leuk en vooral lekker om deze saus een keertje te maken.

DSC03999 met watermerk[1]Dit heb je nodig:

375 gram gewassen en ontkroonde aardbeien
75 gram suiker
25 gram water
 
En verder:
Een pannetje
afsluitbare pot
staafmixer
DSC03983 met watermerk[1]

Zo ga je te werk:

Snij alle aardbeien in 4 stukjes.
Doe ze in een pan en voeg de suiker en het water toe.
Zet de hittebron onder de pan op middelhoog aan en breng het water aan de kook.
Laat het ongeveer 5 minuten doorkoken, roer af en toe een keer door de pan.
Schakel de warmtebron uit en pureer de aardbeien met bijvoorbeeld een staafmixer.
Zeef de saus en doe het in een goed afsluitbare pot.
DSC03988 met watermerk[1]

Evenals de caramelsaus is ook deze saus heerlijk bij desserts, in taarten, over pannenkoeken e.d.

 
Vind jij de hoeveelheid saus wat veel of te weinig?
Hou dat aan dat je voor 50 gram aardbeien, 5 gram suiker en 2 gram water gebruik.
DSC03976 met watermerk[1]

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *