Marshmallows zelf maken is een heel goed idee! Heb jij dit al weleens gedaan? Het is niet zo ingewikkeld en ook nog eens snel gemaakt. Zelfgemaakte marshmallows zijn dan ook een goed idee om weg te geven. Zelfgemaakte chocolade marshmallows zijn een nog beter idee. Helemaal als die zachte kussentjes ook nog eens omhuld zijn met een heerlijke chocoladelaag. Nu er zoveel mensen in quarantaine zitten kan je vast wel iemand blij maken met deze traktatie!
Bijna 14 februari
Het is bijna Valentijnsdag. Heb jij iets met deze dag? Ik met de dag zelf niet zoveel. Wat mij betreft is elke dag een goede dag om iemand te laten merken dat je om hem of haar geeft. Iets lekkers maken met een Valentijnsthema vind ik echter wel heel leuk! En daarom post ik de komende tijd een paar hele lekkere en leuke recepten met jullie. Ze staan het hele jaar door online, dus kan je het ook op één van de andere 364 dagen van dit jaar maken om iemand te vertellen dat je van hem of haar houdt. Of om iemand te laten weten dat je aan haar denkt.
Nachtje weg
Afgelopen weekend was ik heerlijk een nachtje weg met Rosalie. We sliepen bij hotel Olympia in Brugge. (Aanrader! Want de bedden liggen goed en het is schoon. En het is op loopafstand van het centrum met gratis parkeren op een parkeerplaats nog geen 100 meter van het hotel) Zaterdag zijn we een dagje aan het zoet shoppen geweest. Als echte zoete meisjes gingen we natuurlijk even bij Claire’s kijken, de winkel die vol hangt met tassen, haaraccesoires en sieraden. Maar we kochten vooral veel zoete lekkernijen, chocolade en marshmallows.
Marshmallows zelf maken
Door al die lekkere winkeltjes kreeg ik weer heel veel inspiratie! Zo werd ik, onder andere herinnert aan het marshmallow recept dat ik online heb staan. Door een kleine aanpassing in het recept heb ik er nu een chocolade versie van gemaakt. Omhuld door een laagje knapperige chocolade, is dit zachte kussentje nog lekkerder! Versierd met wat rode chocolade, musketzaad in roze, rood en wit en de leuke suikerhartjes van Bouwhuis.com ben ik bijna verliefd op deze marshmallows. Zo leuk, maar vooral ook heel erg lekker.
Koemelkvrij
Dit recept bevat geen koemelk. Let er bij het kopen van de chocolade wel op dat je een pure chocolade zonder koemelk neemt. In een enkel geval bevat pure chocolade namelijk wel koemelk. Heb je geen koemelk allergie of hoef je geen rekening te houden met iemand met een koemelkallergie dan is melkchocolade of witte chocolade ook erg lekker!
Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Gebruik onderstaande afbeelding zodat je het recept altijd makkelijk terug kunt vinden.
Chocolade Marshmallows
Ingrediënten
- 225 gram fijne kristalsuiker
- 100 gram koud water
- 13 gram poedergelatine
- 50 gram heet (niet kokend) water
- 45 gram gepasteuriseerd eiwit of 1 L eiwit
- 15 gram cacao
- 20 gram koud water
- 20 gram poedersuiker
- 10 gram maïzena
- 10 gram cacao
- 10 gram vanillearoma
- citroensap
- plantaardige olie
- 200 gram pure chocolade
- rode candy melts
- musketzaad en hartjes of andere versiering naar keuze
Instructies
- Meng 10 gram cacao met de maïzena en de poedersuiker.
- Vet een bakplaat (bekleed met bakpapier) in met olie.
- Vet de vorm van ci. 25×20 cm in met olie en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.
- Bestrooi de bakplaat en vorm royaal met het poedersuiker/cacao mengsel. Dit werkt het handigst met een theezeefje of cacaostrooier.
- Doe 100 gram koud water met de kristalsuiker in de steelpan en roer het goed door met een siliconen spatel.
- Zet het op een matig warme hitte bron en blijf goed roeren tot de suiker opgelost is.
- Stop met roeren en wacht tot de suiker een temperatuur van 120 graden heeft bereikt.
- Zodra de temperatuur op de 116 graden los je de gelatine op in het hete water.
- Voeg hiervoor de gelatine al roerend aan het water toe. Roer tot de klontjes verdwenen zijn en de vloeistof helder is.
- Maak de mixerkom en klopper vetvrij met het citroensap.
- Mix op hoge snelheid de eiwitten stijf.
- Zodra het suikerwater de 120 graden heeft bereikt giet je een klein beetje van het gelatinemengsel erbij. Pas op voor bruisen!
- Zet de mixer in een zo laag mogelijke stand.
- Voeg het suiker/gelatine mengsel langzaam, met een dunne constante straal toe aan het eiwit.
- Voeg voorzichtig de vanillearoma toe.
- Zodra je klaar ben met het toevoegen van de suiker kan de mixer weer hard. Klop nog ci. 5 minuten door tot je een mooi glanzend mengsel heb.
- Meng de overgebleven 20 gram koud water met de 15 gram cacao tot een dikke pasta.
- Spatel dit er voorzichtig doorheen. De marshmallow vind dit niet zo leuk en neemt snel af in luchtigheid. Ik deed deze stap iets te onvoorzichtig, waardoor ik veel lucht verloor.
- Stort het marshmallow mengsel in de bakvorm. Strijk het zo nodig glad met de siliconenspatel.
- Bestrooi de bovenkant licht met het poedersuiker/cacao mengsel.
- Laat het onafgedekt op een koele plaats ongeveer 5 uur opstijven.
- Vet een scherp mes een beetje in met de olie, haal de marshmallow los van de randen.
- Til de marshmallow uit het bakblik.
- Vet zo nodig het mes opnieuw in. Snij de marshmallow in blokjes van ongeveer 4 x 3 cm.
- Smelt en tempereer de chocolade.
- Haal iedere marshmallow door de chocolade heen en leg het op bakpapier tot de chocolade uitgehard is.
- Smelt een handje rode candy melts, doe dit in een spuitzakje en drizzle het er overheen. Bestrooi met musketzaad en versier met de hartjes.
Goeiedag, bij de ingrediënten staat: “45 gram gepasteuriseerd eiwit of 1 L eiwit”, lees ik dat goed 1 liter eiwit, dit weegt toch meer dan 45 gram. Graag antwoord aub. Mvg
Ha Lena,
Oeps! Ik heb er bij het uitwerken van het recept geen erg in gehad dat L zowel voor liter als voor de maat van het ei kan staan. Ik bedoelde hiermee de maat van het ei en geen liter eiwit.
Groetjes Adriënne