Gebak en Tartelettes

Café noir soezen

Snel naar recept
Oepsie! Het recept voor deze heerlijke café noir soezen is in een vergeethoekje geraakt en nog nooit met jullie gedeeld. Zonde! Want het is toch zeker al anderhalf jaar geleden dat ze gemaakt zijn. Tijdens een grote opruimactie deed ik me dan toch ook een vondst: het recept van deze Café noir soezen! Dus voor het deze heerlijkheden helemaal uit het oog en hart verdwijnen deel ik het recept met jullie.
Even geduld, oepsie!

In februari viert Jasper zijn verjaardag. En zo lang als wij getrouwd zijn bak ik iets lekkers voor zijn collega’s. Elk jaar geef ik de baksels een ander thema en elk jaar deel ik (het grootste deel van) de recepten met jullie. Dit jaar was het thema slofjes en vorig jaar was het thema soezen. Soms moet er helaas wat langer op de recepten gewacht worden. Ook van dit jaar heb ik nog niet alle recepten gedeeld die ik wilde delen. Maar vandaag strepen we wel de laatste van 2023 af. Ik ga niet beloven dat ik dit volgend jaar beter ga aanpakken of anders ga doen. De kans is namelijk groter dat er in 2025 minder recepten dan dit jaar gedeeld worden. Mede omdat ik een paar uurtjes meer op de zorgboederij aan de slag ga en zo dus minder tijd voor mijn Bakkriebels overhoud. Gelukkig staat er vooralsnog een flinke voorraad al uitgewerkte recepten klaar.

Een gouden smaakpallet

Even terug naar deze heerlijke soezen. De laatste van een serie soezen uit 2023 dus. Eén waar Jasper zijn Belgische collega’s op trakteerde. En waar ik de Belgische bakkers heel hoog heb staan komt Jasper na zijn werkdag daar telkens weer thuis dat zijn collega’s mijn taartjes lekkerder vinden. Haha… Wat een mooi compliment! Zijn Nederlandse collega’s trakteerde hij destijds op deze oreo-vanille soezen, appel-room soezen, sinaasappel-vanille soezen en Lemon-meringue soezen. Bij deze cafe noir soezen heb ik gekozen voor een vulling van witte chocolade met amaretto en café noir room. Een heerlijke combinatie van de witte chocolade met een vleugje amandel en koffie.

Wil je dit recept opslaan om later te maken? Dat gebruik onderstaande afbeelding zodat je het recept altijd makkelijk terug kunt vinden.
Tijgersoezen of toch liever gewone

Ik ben gek op het bakken van tijgersoezen. Deze soezen met een laagje koekdeeg eroverheen mee gebakken zijn zo lekker knapperig wanneer ze net uit de oven komen. Naarmate je ze wat langer laat staan verdwijnt dat knapperige, maar zijn ze nog steeds erg lekker. Een bijkomend voordeel van dit laagje koekdeeg zorgt voor mooiere soezen. Het bakken gaat veel gecontroleerder dan wanneer je geen koeklaagje op de het soezenbeslag legt. Ik had dit zelf al opgemerkt maar toen ik onlangs bij de voorstelling van Robèrt in het theater was bevestigde hij dit en gaf en ook een mooie verklaring voor. Neem dus echt de moeite om dat koekdeeg even te maken.

Koemelkvrij

Het is helaas niet zo makkelijk om deze soezen koemelkvrij te maken. Dit komt door het gebruik van de witte chocolade en de room. De vervangers hiervan zorgen ervoor dat ik je liever adviseer om één van de vele andere Bakkriebels recepten te maken die wel goed koemelkvrij te maken zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *