Kleine zoete verleidingen

Sinaasappel-Vanille Panna Cotta met licor 43

Snel naar recept
Oh… ik heb toch zoiets lekkers voor jullie! Afgelopen weekend maakte ik een (koemelkvrije) Sinaasappel – Vanille panna cotta met licor 43 en die smaakte naar meer. Zo veel meer dat ik de overgebleven glaasjes fotograafeerde om het recept met jullie te kunnen delen. Het smaakt naar een betere versie van een sinaassplit, is dat voldoende voor jou om nu naar de keuken te rennen en aan de slag te gaan?
De drempel van een sinaasappel

Sinaasappel is één van de vruchten die ik graag lust en toch niet zo vaak eet. Onbewust is er een drempeltje waardoor de sinaasappels vaak op de fruitschaal blijven liggen. Hoe dat komt? Het schillen kan een dingetje zijn maar ik denk dat de smaak van veel sinaasappels ook mee speelt. Die valt me namelijk heel vaak tegen, te zuur of te droog om maar even wat te noemen. Het liefst eet ik sinaasappels net voor de kerst, dan vind ik ze het lekkerst. Maar deze keer had ik een net perssinaasappels die (ook als partjes) erg lekker smaakten. Ondanks dat lagen en nog vier sinaasappels die nodig op moesten. Wat is dat toch met mij en die sinaasappel? Vertel me alsjeblieft dat ik niet de enige ben die dit heb.

Panna Cotta, een ideaal dessert voor elke gelegenheid

Heb jij weleens panna cotta op? Ik niet en dat komt vooral omdat alle andere versies die ik afgelopen jaar gemaakt hebt koemelk bevatten. Deze panna cotta was dan ook vooral bedoeld om te testen of het lukte een koemelkvrije versie van panna cotta te maken. Weet je dat panna cotta het meest makkelijke dessert ever is? Je moet het een paar uur van te voren klaarmaken, waardoor je geen gestress op het laatste moment heb. Daarnaast is panna cotta het Italiaanse woord voor gekookte room. En dat is nu net wat je doet, niet meer en niet minder. Even aan de kook brengen, gelatine erdoor, op laten stijven en dan een laagje gelei of coulis er op.

Licor 43, voor net dat beetje extra

Als je alleen sinaasappelsap gebruikt voor de gelei, is het restultaat maar vlak. Daarom is het belangrijk om ook wat sinaasappelrasp of sinaasappelextract toe te voegen. Er is echter één ingrediënt die de échte finishing touch geeft. En dat is Licor 43 Original. Deze licor is de perfecte toevoeging in je panna cotta. Wist je trouwens dat de 43 niet zomaar een gekozen cijfer is? Deze licor bevat namelijk maar liefst 43 verschillende ingrediënten.

Koemelkvrij

Het is je vast al opgevallen: Ik heb deze panna cotta koemelkvrij gemaakt. Hiervoor heb ik Alpro Cuisine ‘om op te kloppen’ gebruikt. Deze plantaardige room is gemaakt op basis van Soya. Tot nu toe is dit voor mij de beste en makkelijkst verkrijgbare slagroom vervanger die ik ontdekt heb. Heb jij geen koemelkallergie? Dan kan je ongeklopte slagroom gebruiken. Voor de werkwijze en de overige ingrediënten maakt het niet uit welke room je gebruikt, de verhoudingen blijven hetzelfde.

Wil je dit recept opslaan en op een later tijdstip maken? Gebruik onderstaande afbeelding op te pinnen op één van je Pinterest borden.

2 gedachten over “Sinaasappel-Vanille Panna Cotta met licor 43

 1. Hai Adriënne, wat jij verteld over sinaasappels heb ik ook…mijn lichaam wil alleen deze eten zodra er een verkoudheid dreigt…alsof het dan dringend de vit.c nodig heeft om het virus te verslaan of de weerstand wil oppeppen.
  Ik luister er naar omdat ik het een mooie indicatie vind. Maar wel tot gevolg dat ik al jaren geen sinasappel eet,want zolang ben ik ook niet meer verkouden geweest ☺..mss werkt het in jou lichaam net zo.
  Groetjes Tirza Katsma-Kosters

  1. Ha Thirza,

   Oeps! Jouw reactie is er tussendoor geglipt! Ik heb er helemaal niet meer op gereageerd. Wat grappig dat jij dat ook hebt en ik dus echt de enige niet ben. Ik kan het niet zo duidelijk terug lijden zoals jij, misschien als ik er beter op let.

   Groetjes,

   Adriënne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *