chocolade·Kleine zoete verleidingen

Sinaasappel-Slagroomtruffels

Snel naar recept

De smaakcombinatie van pure chocolade met sinaasappel is echt een hele lekkere combinatie. Deze sinaasappel-slagroomtruffels zijn het bewijs. Het is een combinatie die ik niet zo vaak maak maar waar ik altijd erg van geniet. Hopelijk genieten jullie van deze truffels net zo erg als wij deden.

De enige echte… de aller, allerlekkerste slagroomtruffel

Het is echt al jaren geleden dat ik voor het eerst gewone slagroomtruffels maakte. Ik was lang bezig geweest om het perfecte recept te vinden, want ik zocht naar iets met meer slagroom dan boter. Uiteindelijk lukte het me om ze zo te maken als ik wilde en kreeg het recept de titel ‘De enige echte… de aller, allerlekkerste slagroomtruffel’. Het jammere is dat ik dat recept in de afgelopen jaren niet zo veel meer gemaakt heb en het recept in het vergeet hoekje raakte. Want slagroomtruffels zijn verrukkelijk bij de thee, een kleine maar heerlijke traktatie.

De lekkerste sinaasappel- slagroomtruffels

En nu is er dan een nieuwe variant op die aller, allerlekkerste slagroomtruffel. En ik laat maar aan jullie over of deze sinaasappel-slagroomtruffels de andere versie kunnen overtreffen. De sinaasappelsmaak in de truffel komt voornamelijk van sinaasappelrasp, daarnaast zit er ook wat Cointreau in. Cointreau is wat mij betreft de beste sinaasappellikeur voor de zoete keuken. Hij is zoet en bitter tegelijk. Ook heeft het een krachtige smaak, waardoor je niet veel toe hoeft te voegen maar het wel een goede smaakboost geeft.

Moet je de chocolade tempereren

Wanneer er gesmolten chocolade aan een recept te pas komt, moet je deze over het algemeen tempereren. Met grote hoeveelheden en smeltbakken is dat een prima klus. Met kleine hoeveelheden is het echter een stuk lastiger. Dan wordt het net te warm, dan blijft hij te koud. Heb jij daar ook altijd moeite mee? Dan zijn deze truffels helemaal aan jouw besteed. Doordat de slagroomvulling in de vriezer gaat voor je het door de chocolade heen haalt, heeft het geen zin om de chocolade te tempereren. Zorg er voor dat de chocolade niet te warm is. En wanneer het, door de kou van de slagroomvulling, te veel afkoelt, dan warm je het tussendoor even kort op. Goed doorroeren en let erop: Niet te warm, dan smelt de slagroomvulling en dat wil je niet.

Dit recept verdiend toch zeker ook een plaatsje op één van jouw Pinterest borden? Gebruik onderstaande foto om het recept makkelijk te herkennen en terug te vinden.

Koemelkvrij

Dit recept is voor mij het beste bewijs dat slagroomtruffels ook koemelkvrij gemaakt kunnen worden. En ze zijn dan ook nog eens net zo lekker als echte slagroomtruffels. Oké, er komt geen slagroom aan te pas maar soyaroom, want dat is de meest makkelijk verkrijgbare plantaardige slagroomvervanger. Niet altijd de meest ideale vervanger, maar voor dit recept is het wel een hele goede en lekkere. Wanneer jij dit recept met soyaroom maakt, voeg dan maar 50 gram suiker toe. Soyaroom smaakt namelijk zoeter dan gewone slagroom. Naast de room wordt er ook boter gebruikt. Mijn favoriet is nog altijd de roombeter van BlueBand, die is makkelijk verkrijgbaar en goedkoper dan bijvoorbeeld VioBlock.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *