Na het maken van de passievruchtencurd, kon die pot natuurlijk niet onaangeroerd in de koelkast blijven staan. Daar was het veel te lekker voor. Er mee aan de bak dan maar! En natuurlijk kwam dat goed van pas bij het maken van de gebaksschelpen. In alle passievrucht – witte chocolade gebaksschelpen zit namelijk een lepeltje passievruchtencurd verstopt. Verder zijn de schelpen gevuld met een witte chocolade – passievrucht room. Om het af te maken heb ik niet alleen een stukje passievrucht maar ook twee bolletjes wilde perzik gebruikt. Wat een heerlijke traktatie werd het zo!
Een zomer vol zomerse recepten op Bakkriebels
Wat zitten we zo lekker in de zomerse fruitige recepten, zeg! Ik hou hier echt enorm van. En hoewel mijn zwak voor chocolade nog steeds in bijna ieder recept naar voren komt, is de zomer ook wel echt een fijn seizoen om in te bakken. Dat lijkt anders als je op de blog kijkt doordat ik regelmatig geen artikelen deel in juli en augustus. Maar dit jaar probeer ik het er in te houden en zoals het er nu uitziet gaat dat ook bijna helemaal lukken. Maak je dus klaar voor nog meer fijne zomer inspiratie! En daarbij ga je de passievrucht nog minimaal één keer tegenkomen.
Zelf passievruchtencurd maken
Drie weken geleden deelde ik een fijn en lekker recept om zelf passievruchtencurd te maken. Het is een recept waar je een grote pot curd mee maakt. Zoveel dat je het daarna makkelijk in meerdere baksels kunt gebruiken. Voor deze passievrucht – witte chocolade gebaksschelpen kwam de pot curd ook uit de koelkast, en met succes! Wat een heerlijke gebaksschelpen zijn dit geworden.
Wil je dit recept opslaan op één van je Pinterest borden? Doen hoor! Pin één van onderstaande foto’s op je borden om dit recept altijd makkelijk en snel terug te kunnen vinden.
Nog meer inspiratie nodig?
Voor deze gebaksschelpen heb je net even wat meer tijd nodig dan bij een aantal andere recepten met de gebaksschelp in de hoofdrol. Wil jij wat minder tijd kwijt zijn? Neem dan eens een kijkje bij het recept voor deze tompouce gebaksschelpen, de chocosoesjes gebaksschelpen of deze heerlijke banaan zwitserse room gebaksschelpen. Wil je nog meer inspiratie? Type bij de zoekfunctie gebaksschelpen in en er komen nog wat meer variaties tevoorschijn.
Koemelkvrij
Wanneer je zin en tijd hebt om zelf de keuken in te duiken, is er nog zoveel mogelijk met een koemelkallergie. Want dan lukt het jouw zelfs om ook deze gebaksschelpen koemelkvrij te maken. Gebruik hiervoor geen slagroom maar Soya Whipping en gebruik vegan witte chocolade in plaats van normale witte chocolade. Wellicht blijft de room wat dunner door het gebruik van de plantaardige versies. Helemaal zeker weten doe ik dat niet, want ik heb dit recept niet koemelkvrij getest.
Passievrucht – Witte chocolade gebaksschelpen
Ingrediënten
- 6 gebaksschelpen
- 6 kleine eetlepels passievruchtencurd
- 125 gram passievruchtenpulp
- 150 gram slagroom of soya whipping
- 200 gram (vegan) witte chocolade
- 2 passievruchten
- 1 a 2 stuks wilde perzikken
- reep (vegan) witte chocolade
Instructies
- Breng 75 gram van de slagroom aan de kook.
- Voeg de passievruchten pulp toe en meng het goed met elkaar.
- Breng daarna opnieuw aan de kook.
- Breek de witte chocolade in stukjes en doe het in een bakje waar ook een deksel op past.
- Voeg de passievruchten room toe.
- Doe het deksel op het bakje en laat het ongeveer 5 minuten staan.
- Roer goed door elkaar tot er een gladde massa ontstaat.
- Wil je geen pitjes in de room? Ga dan met de staafmixer door de room heen en zeef de pitjes eruit.
- Laat de passievruchtenroom afkoelen tot kamertemperatuur. Zet daarna in de koelkast tot het op koelkasttemperatuur is.
- Klop intussen de overige slagroom stijf.
- Voeg hier de passievruchtenroom aan toe en spatel voorzichtig door elkaar.
- Zet de passievruchtenroom in de koelkast tot gebruik.
- Smelt 50 gram van de reep witte chocolade.
- Verdeel de gesmolten chocolade over de gebaksschelpen en smeer het dun uit over de binnenkant van de schelpen.
- Laat de chocolade uitharden.
- Schep in elke schelp een lepel passievruchtencurd.
- Doe de passievruchtenroom in een spuitzak met een stervormig spuitmondje.
- Spuit in elke gebaksschelp een flinke toef passievruchten room.
- Bewaar de gebaksschelpen in de koelkast tot serveren.
- Garneer vlak voor het serveren elke gebaksschelp met een stukje passievrucht en twee bolletjes wilde perzik.
- Schaaf ook wat witte chocolade slierten van de reep chocolade af met hulp van een dunschiller of kaasschaaf.