Wat is een klassieker gebakje dan een tompouce? Onze Hollandse tompouce met banketbakkersroom, roze glazuur en wat slagroom? Deze maand in de mini klassiekers dan ook een kleine versie van dit over heerlijk Hollandse gebakje.
Dit heb je nodig voor ongeveer 12 stuks:
5 plakjes bladerdeeg
1 m Ei
2 zakjes vanille suiker
1 eetlepel suiker
150 ml melk
10 gram custard
3 frambozen
100 gram fondantglazuur
125 ml slagroom
2 zakjes vanille suiker
1 eetlepel suiker
40 gram mascarpone
En verder:
Twee bakplaten met bakpapier
Vork
Spuitzak
Spuitzak met klein stervormig spuitmondje
Gekarteld mes
Theezeef
Zo ga je te werk:
Maak eerst de banketbakkersroom.
Meng hiervoor het ei met twee zakjes vanille suiker en een eetlepel suiker.
Voeg de melk, op een flinke slok na, toe en mix het goed door elkaar.
Roer de achtergehouden slok met de custard tot een glad papje.
Voeg het custardpapje toe en roer door tot het goed gemengd is.
Breng de banketbakkersroom in de magnetron aan de kook.
Kook het tot de gewenste dikte.
Laat het daarna volledig afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de plakjes bladerdeeg ondooien.
Leg één bakplaat op zijn kop met het bakpapier er op.
Verwijder het plastic van het bladerdeeg en leg ze op de omgekeerde bakplaat met bakpapier.
Prik heel veel gaatjes in het bladerdeeg.
Leg het tweede vel bakpapier er op en zet daar de tweede bakplaat bovenop.
Schuif de bakplaten de oven in met zo min mogelijk ruimte tussen de bakplaten. (het is afhankelijk van je oven of deze methode werkt. Lukt het bij jouw oven niet dan kan je de tweede bakplaat uit de oven laten. Zodra je ziet dat het bladerdeeg bolt, haal je de bakplaat uit de oven en druk je de andere bakplaat er stevig op)
Bak het bladerdeeg in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
Laat het volledig afkoelen.
Klop de slagroom met de overige suiker en de mascarpone stijf.
Doe het in de spuitzak met het kleine stervormig spuitmondje.
Bewaar de slagroom tot gebruik in de koelkast.
Doe de banketbakkersroom in de andere spuitzak.
Snij de plakjes bladerdeeg, één voor één, met een gekarteld mes door de helft.
Snij de helften in drie gelijk stukken.
Spuit op de helft van het bladerdeeg 6 kleien toefjes banketbakkersoom.
Druk de frambozen door de theezeef zodat alleen het sap overblijft.
Voeg sap aan het fondantglazuur toe en roer tot het egale roze kleur heeft. Voeg net zoveel toe tot je de kleur mooi genoeg vind.
Is de glazuur te dun? voeg dan wat poedersuiker toe.
Is de glazuur te dik? Verwarm het dan voorzichtig in de magnetron. Begin met 5 seconden en roer het goed door.
Dompel de overige plakjes bladerdeeg in het fondantglazuur.
Leg het bladerdeeg op de banketbakkersroom.
Spuit kleine toefjes slagroom op de tompouces.
Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Wil je dit op Pinterest bewaren? Gebruik onderstaande afbeelding
Een gedachte over “Mini klassiekers: Tompouces”