Taarten

Hazelnoot-Brownie vlaai

Snel naar recept
Zo aan het einde van het jaar mag het allemaal wel net wat extra, toch? Daarom vandaag een bommetje van een Hazelnoot-Brownie vlaai. Een bommetje qua smaak, want hazelnoot in combinatie met brownie klinkt toch te lekker? Neem een klein puntje van deze vlaai, zo lust je er zeker nog een tweede stukje van.
Dankzij de foodybox herfst

Nog een paar uurtjes en dan zal de pakketbezorger op de stoep staan. Vandaag wordt namelijk de kerst foodybox van Kroon op het werk bezorgd. Het is altijd erg leuk om die box te ontvangen en met de inhoud aan de slag te gaan. Zo geniet ik nog steeds na van de herfstbox die in september bezord werd. Daar zaten echt veel lekkere en leuke producten in om mee te bakken. Ondanks dat ik gelijk met de box aan de slag ging hebben jullie er verder nog niet veel van mee gekregen. Mede doordat ik afgelopen tijd ook weer wat actiever was met samenwerking voor o.a. Cèrèal. Gelukkig hebben we echter de recepten en de foto’s nog en kan ik mijn ontwikkelde recepten nog steeds met jullie delen.

De inhoud van de box

Meestal zitten er een stuk of 10 producten in de foodybox. Enorm uiteeenlopend en en dus heel verschillend. Van geitenkaas tot chorizo en van suiker zonder suiker tot Cèrèal koekjes. En dan ook nog een pot hazelnootpasta met stukjes van Bonne maman. Die was natuurlijk als allereeste op in Huize Bakkriebels. Wat een heerlijke aanvulling op het Bonne Maman assortiment. Naast de hazelnootpasta zonder stukjes is er nu dus ook een pasta met stukjes hazelnoot. Mmmh! Smullen maar! Gelukkig taalden Steven en Rosalie niet naar deze pot, haha! Ik genoot heerlijk van een beschuitje met pasta. En nog één… En misschien zelfs wel nog één! Bij de pot leeg, maar gelukkig toch niet voordat ik er een recept voor jullie mee gemaakt had. Hoog tijd om dit recept voor de lekkerste hazelnoot-brownie vlaai met jullie te delen. Op de valreep voor de nieuwe box bezorgd wordt.

Een vlaai met brownie

Deze keer wilde ik weer eens aan de slag met een vlaai. Het is best wel lang geleden dat er een recept voor een vlaai online gekomen is. Het is één van de baksels die regelmatig op de Bakkriebels menukaart staan. Maar nog niet eerder was dat een vlaai waar geen franginpane maar een browniebeslag in mee gebakken werd. Hiervoor heb ik de helft van het basisrecept gemaakt en in de vlaaivorm gegoten voor het bakken. Het resultaa(r)t? Een heerlijke laag brownie in de vlaai. Alleen brownie is natuurlijk wat saai dus de toevoeging van een hazelnootbavarois zorgde voor de nodige perfectie.

Wil je dit recept opslaan op je Pinterestaccount? Fijn! Onderstaande afbeelding helpt je om dit recept makkelijk en snel terug te vinden.
Hazelnootpasta bavarois

Bij het ontwikkelen van nieuwe recept maak ik altijd graag gebruik van basisrecepten. Ik hou van het combineren van verschillende (kleine) recepten tot een nieuw (groter) geheel. Om deze hazelnoot-brownie vlaai te maken gebruik je maar liefst 3 van deze basisrecepten. Alle drie de recepten worden op Bakkriebels gebruikt voor verschillende nieuwe recepten. Het enige recept dat niet 1:1 overgenomen is dat is het recept voor hazelnoot bavarois. Hierbij gebruikte je geen hazelnootpraline maar de hazelnootpasta met stukjes van Bonne Maman.

Koemelkvrij

Is dit recept koemelkvrij te maken? Ja en nee. Nee, niet als je de pasta van Bonne Maman wil gebruiken. En ja als je deze vervangt voor een hazelnootpasta die geen koemelk bevat. Let ook op dat je een goede plantaardige vervanger voor gebruikt. Lees daarnaast ook goed de ingrediëntenlijst van de pure chocolade na die je voor de brownie gebruikt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *