Kleine zoete verleidingen

De enige echte… de aller, allerlekkerste slagroomtruffels!

Ik overdrijf niet. Deze truffels zijn echt de allerlekkerste! Een heerlijke zachte romige vulling. En niet onbelangrijk: Meer slagroom dan boter in de vulling. Dat maakt ze zo lekker!

Ziet dit er niet aantrekkelijk uit? Heerlijk…! ’s Middags om een uur of 2 met een schaal truffels onder handbereik, voorzichtig drinkend van de nog hete thee in mijn favoriete smaakje. Is het kopje leeg dan staat de gevulde theepot binnen handbereik. Ondertussen gaat mijn hand bijna automatisch naar die mooie bonbon schaal die ik van oma kreeg. Ondertussen bedenk ik me hoe oma naast me zou zitten en we samen nog een keertje genoten van een kopje thee uit haar favoriete theepot. Terwijl jullie met het recept aan de gang gaan droom nog maar even verder…

Dit heb je nodig voor ongeveer 20 truffels:

125 gram slagroom

65 gram kristal suiker

1/2 zakje vanille suiker

85 gram roomboter op kamertemperatuur

200 gram pure chocolade

2 eetlepel cacao

En verder:

IJsbolletjes schep 3 cm

bakplaat bekleed met bakpapier

laag bakje voor de cacao

cocktailprikkers

Zo ga je te werk:

Verwarm de slagroom met de beide suikersoorten op een middel lage warmte bron tegen te kook aan.

Roer het goed door tot alle suiker gesmolten is.

Koel dit slagroommengel terug in koud water tot kamertemperatuur.

Mix onder tussen de roomboter in ongeveer 5 – 10 minuten licht en romig.

Voeg de slagroom in ongeveer 5 delen toe. Mix iedere keer goed door voor je het volgende deel toevoeg.

Mix na het laatste deel nog ongeveer 2 minuten door.

Zet het mengsel ongeveer 1,5 uur in de koelkast zodat het wat opstijft.

Schep met de ijsschep bollen van de slagroomvulling op de met bakpapier bekleedde bakplaat.

Zet de bakplaat ongeveer 1 uur in de vriezer.

Smelt de chocolade en tempereer deze.

Prik de balletjes van de slagroomvulling één voor één aan een coctailprikker.

Haal ze door de chocolade, tik ze stevig tegen de rand zodat de chocolade er wat afdruipt.

Rol het balletje direct voorzichtig door de cacao. Laat het daar even liggen zodat de chocolade uit kan harden.

Tik de cacao een beetje van de truffels af.

Tip:

Bewaar de truffels bij voorkeur  in de koelkast omdat de vulling anders te zacht word. Haal ze ongeveer 10 – 15 minuten voor serveren uit de koelkast.

(Ondertussen ben ik uit gedroomd en realiseer me dat zowel de bonbonschaal als het servies niet van oma waren maar gewoon bij de kringloop vandaan komen :D)

6 gedachten over “De enige echte… de aller, allerlekkerste slagroomtruffels!

  1. İk heb ze gisteren gemaakt en ze zijn heerlijk. Makkelijk te maken ook en het feit dat je meer room dan boter gebruikt was doorslaggevend. Bedankt voor het delen van dit recept, dit zijn de lekkerste.

    1. Ha Riet,

      Je brengt me op een idee, haha! Ik denk dat het zeker mogelijk is om het toe te voegen. Waarschijnlijk verander je het recept dan zo dat er een nieuw recept ontstaat. Meer of minder boter, meer of minder suiker? Ik weet het eigenlijk niet zo goed.

      Groetjes,

      Adriënne

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *