Het is tijd voor een snel klaar recept. Deze keer is het een heerlijke Cappuccino fugde. Die ziet er niet alleen geweldig uit, het smaakt ook verrukkelijk! Het allerleukste aan deze fudge is misschien wel het kleurverschil tussen de twee lagen. Daardoor ziet hij er niet alleen razend aantrekkelijk uit maar smaakt hij ook zo goed.
Een stevige koffie fudge
Beide lagen fudge maak je met chocolade. Het verschil zit hem uiteraard in de chocolade die je gebruikt. Voor de onderste laag heb ik ‘Pure Chocolade koffie Cacaonibs’ van het merk G’woon gebruikt. Deze geeft een subtiele koffie smaak af aan de fudge. Hou je van een stevigere koffie smaak dan kan je er voor kiezen om wat sterke koffie of mokkaextract toe te voegen aan deze laag. Zelf heb ik dit niet gedaan maar strooide ik wat koffienibs over deze laag. Deze nibs kocht ik ooit bij Bakzolder, maar helaas kan ik ze daar online niet vinden.
Een romige witte chocolade fudge
De tweede laag is gemaakt met een vegan witte chocoladereep. Om een stevige witte chocolade fugde te maken heb je meer chocolade nodig dan voor een pure chocoladefugde. Dit is ook wanneer je ganache gebruikt en heeft te maken met de samenstelling van de chocolade. Als richtlijn gebruik ik over het algemeen: Eén deel pure chocolade kan vervangen worden door twee delen melkchocolade en drie delen witte chocolade. In het geval van deze fudge, waar ik vegan witte chocolade voor kocht, lopen de kosten behoorlijk op. Daarom heb ik in dit geval geen drie delen maar twee delen witte chocolade gebruikt. Hierdoor is de fudge wat zachter en juist dat geeft ook wel weer een heerlijk romig mondgevoel.
Een perfecte finisching touch
Als finisching touch kreeg deze fudge mokkaboontjes, Café Noir en koffienibs. Deze benadrukken die heerlijk en subtiele koffie smaak nog eens extra. En het sluit ook perfect aan bij de romige witte chocolade laag. Deze fudge is, als je het aan mij vraagt, echt de lekkerste die ik ooit gemaakt heb! Al moet hij wel heel erg zijn best doen, want deze Kokos – Pecan fudge wat ook verrukkelijk!
Koemelkvrij
Zoals ik hierboven al laat doorschemeren is deze fudge door mij koemelkvrij gemaakt. Hiervoor gebruik ik onder andere gecondenseerde kokosmelk. Deze kokosmelk kan je, met een beetje geluk bij de Jumbo kopen. Ook is het te koop bij sommigen Toko’s. De reep Pure chocolade is van zichzelf koemelkvrij. In plaats van gewone witte chocolade heb ik Vegan witte chocolade van de Jumbo gebruikt. Café noir van Verkade is koemelkvrij, de meeste goedkopere / eigen merk varianten niet. Ook koffieboontjes zijn overwegend koemelkvrij.
Wil je dit recept opslaan op één van je Pinterest borden? Met onderstaande afbeelding is het recept altijd makkelijk te herkennen en terug te vinden.
Cuppuccino fudge
Ingrediënten
- 1 pot gecondenseerde kokosmelk
- 175 gram G’woon pure chocolade koffie cacaonibs
- 160 gram (vegan) witte chocolade
- 3 café noir koekjes
- koffie boontjes
- optioneel: koffiecrumbs
Instructies
- Bekleed de bodem en de zijkanten van een cakeblik van 25 cm lang met bakpapier.
- Hak de beide chocolade soorten in grove stukken.
- Verdeel de gecondenseerde kokosmelk in 2 porties: 1x 175 gram en 1x 145 gram.
- Doe het grootste portie in een pan en voeg hier 175 gram pure chocolade in kleine stukjes aan toe. Verwarm het al roerend tot de chocolade gesmolten is en goed gemengd is met de gecondenseerde melk.
- Stort de fudge op de bodem van het bakblik.
- Bestrooi eventueel met watcafé noir koekkruimels en koffiecrumbs.
- Zet het bakblik in de koelkast in de tijd dat je de tweede laag maakt.
- Voor de tweede laag doe je het kleinere portie gecondenseerde melk in de pan en voeg je de witte chocolade toe.
- Verwarm dit al roerend op een laag vuur, tot de witte chocolade gesmolten is.
- Spreid het uit over de donkere laag.
- Bestrooi met grove stukken café noir koekjes, koffieboontjes en eventueel koffie crumbs of overgebleven stukjes pure chocolade koffie cacaonibs.
- Zet het bakblik voor een nacht in de koelkast.
- Verwijder de fudge uit het bakblik en snij het in kleine puntjes.
- Let op! De bovenste laag bevat te weinig chocolade om buiten te koelkast goed hard te blijven. Bewaar de fudge dus zo veel / lang mogelijk in de koelkast.