Taarten

Banaan slagroomvlaai

Snel naar recept
Vandaag opnieuw een recept voor een heerlijke traktatie met banaan. Deze dag gaan we voor een banaan slagroomvlaai. Dankzij de verse banaan die in de banketbakkersroom verwerkt is, krijgt deze taart een echte bananen smaak. In combinatie met slagroom is dat echt zo ongelooflijk lekker! Wat pure chocoladeschaafsel geeft nog net even dat kleine beetje extra om van deze vlaai een waar feestje te maken.
Waar was Bakkriebels zonder de basisrecepten

Het is zo fijn om met een hoop basisrecepten te werken. Op Bakkriebels zijn basisrecepten misschien niet de meest bezochte recepten. Maar het zijn wel de recepten waar telkens weer naar verwezen wordt wanneer ze gebruikt worden. In het artikel van een basisrecept staan vaak nog extra tips of handige informatie. Daarnaast is er bij veel basisrecepten een rijtje met recepten die je op Bakkriebels vind en waar dat betreffende basisrecept voor gebruikt is. Als er een recept is waar een flinke lijst bij staat, dan is dat het recept voor een zandtaartdeeg vlaaibodem wel. Dit fijne recept heb ik in de loop van de jaren al voor zoveel recepten gebruikt. Daarmee is het bijna een Bakkriebels klassieker geworden. Ook deze banaan slagroomvlaai heeft deze heerlijke krokante vlaaideegbodem gekregen. Het enige nadeel is dat de hoeveelheid deeg een tikkeltje veel is voor de maat van de vorm die ik voor dit recept gebruikt heb. Hierdoor hou je wat vlaaideeg over, helaas. Eventueel is het mogelijk om 3/4 van het vlaaideeg te maken in plaats van een heel recept.

Een nieuwer basisrecept

Het tweede recept dat ik vandaag gebruikt heb en wat ook een los recept is op Bakkriebels: de banaan banketbakkersroom. Dit recept staat nog niet zo lang online en de lijst met recepten die daarbij kunnen staan dus nog maar heel kort. Toch heeft ook dit recept al zijn waarde gekregen. Want man man… Wat is dat lekker! Als je tot nu toe nog niet van plan was om de banaan banketbakkersroom te gaan maken dan hoop ik dat je je door deze taart bedenkt en nu alsnog de keuken in duikt. Het kost even tijd (maar dat is passieve tijd want jij kan ondertussen gewoon een nachtje slapen) om de banaansmaak aan de banketbakkersroom te krijgen. Die tijd is het echter meer dan waard! Ik vind het zo mooi om te zien hoe je op deze manier een volledig natuurlijke banaansmaak krijgt.

Kom je er vandaag niet aan toe om met dit recept aan de slag te gaan? Sla onderstaande afbeelding dan op je Pinterest account op. Zo kan je dit recept en het artikel altijd makkelijk terugvinden.
En nog even wat chocolade schaven

Chocolade is tegenwoordig weer een heel duur product geworden. In pakweg 1,5 jaar verdriedubbelde de prijs zo ongeveer. Waar eerst vooral de chocolatier of de bakker dit merkt, merken we het als consument inmiddels ook. Veel chocoladerepen zijn afgelopen jaar in prijs verdubbeld. Daarom ga ik proberen om wat minder chocolade in recepten te gebruiken of om er wat zuiniger mee om te springen. Dat is bij deze banaan slagroomvlaai alvast heel goed gelukt! Hiervoor gebruik je in gewicht amper chocolade. Toch heb je wel een hele reep nodig. Waarom? Je schaaft de chocolade boven de taart. Met een hele reep in je hand is dat net wat handiger en veiliger dan met een blokje chocolade. Wil je liever geen reep chocolade gebruiken? Denk dan eens over chocolade vlokken of hagelslag na.

Koemelkvrij

Een slagroomtaart koemelkvrij maken is altijd een beetje lastig. Toch zijn sinds kort de kansen daarop aanzienlijk vergoot. BlueBand bracht vorig jaar namelijk een plantaardig alternatief voor slagroom op de markt. Hoewel ik dit product zelf nog steeds niet getest heb, hoor ik er hele positieve verhalen over. Hoe dit stukje in de gaten en wie weet deel ik binnenkort hoe je van dit recept een koemelkvrij recept kan maken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *