Wat dat is toch met die aardbeien dit jaar… Ik weet het niet… Ik weet het echt niet… En ik hoop maar dat jullie de aardbeienrecepten nog niet zat zijn. Ik heb namelijk weer een super duper lekkere no bake kwarktaart voor jullie. En je voelt hem vast al aankomen: Met aardbeien!
Dit heb je nodig:
1 kg aardbeien
1 pot Danio aardbeien kwark
8 + 4 blaadjes gelatine
50 + 50 gram suiker
500 ml slagroom
100 gram water
1,5 pak lange vingers
En verder:
Springvorm 24 cm doorsnee
Garde
Staafmixer o.i.d.
Pannetje
Bakje met koud water voor de gelatine
Zo ga je te werk:
Haal de Danio aardbeienkwark uit de koelkast en laat hem wat op kamertermperatuur komen.
Week de gelatine in ruim koud water.
Bedek de bodem en de rand van de springvorm met bakpapier.
Bedek de bodem daarna met een laag lange vingers. Zelf zet ik de lange vingers het liefst op hun kant. Zo is de bodem net iets dikker.
Was en ontkroon de aardbeien maar hou ongeveer 150-200 gram van de mooiste aardbeien achter voor de decoratie. Zet de achtergehouden aardbeien zolang in de koelkast.
Pureer de aardbeien met een staafmixer o.i.d.
Weeg 400 gram aardbeienpuree af en zet de overige puree tot verder gebruik in de koelkast.
Voeg hier 50 gram suiker aan toe.
Klop de slagroom stijf
Smelt 8 blaadjes van de gelatine.
Voeg wat aardbeienpuree toe aan de gelatine en roer het goed door elkaar.
Voeg nogmaals aardbeienpuree toe en roer ook dit goed door.
Voeg het gelatine mengsel al roerend aan de overige aardbeienpuree toe. Roer nog even goed door elkaar.
Voeg dan wat eetlepel kwark toe en roer ook dit er door tot het goed gemengd is.
Voeg de aardbeienpuree al roerend toe aan de overige kwark en blijf roeren tot alles met elkaar gemengd is.
Voeg wat kwark aan de stijfgeklopte slagroom toe en roer weer tot het goed gemengd is.
Voeg de slagroom eetlepel na eetlepel toe, roer telkens kort door. Roer aan het eind door tot alles goed met elkaar gemengd is.
Stort het aardbeien kwarkmengsel op de lange vingers.
Zet de taart in de koelkast voor ongeveer 3 uur. Voel dan of de bovenkant stevig is. Is dit niet het geval laat het dan nog een uurtje (of 2) staan.
Weeg 300 gram aardbeienpuree af en voeg hier de overige suiker en het water aan toe.
Zeef de aardbeiensap 2x met een grove en 2x met een fijne zeef.
Smelt de overige gelatine in een pannetje.
Voeg wat aardbeiensap toe aan de gelatine en roer het goed door elkaar.
Voeg de gelatine daarna toe aan het aardbeiensap en roer het weer goed door elkaar.
Giet de aardbeiengelei voorzichtig op de taart.
Laat de taart volledige opstijven in de koelkast.
Verwijder de rand van de springvorm.
Decoreer de taart met de overgebleven aardbeien.
Tip:
Je kan deze taart ook prima zonder de bovenste geleilaag maken. Je hebt dan ongeveer 600 gram aardbeien nodig.
In plaats van danio aardbeienkwark kan je ook neutrale kwark nemen. Gebruik dan 500 gram aardbei in plaats van 400 gram.
Hoe blijven de lange vingers? Worden ze niet erg zacht? Met aardbeien blijft het leuk om te bakken hè. Dus kom maar op hoor met die recepten!
Dat valt alles mee. Ik heb deze op maandag op mijn werk gemaakt en nog een paar stukjes op donderdag meegenomen naar huis. Knapperig zijn ze niet echt meer maar ook niet waterig / boterzacht.
Ja het is ook gewoon de meeste favoriete vrucht hier in huis 😀
ik vond een heerlijk lekker dessert om bij groot bezoek of bij de koffie klets te geven met een heerlijk koffie
Kan je dit evt ook met diepvries aardbeien maken?
Ha Alice,
Ja, dat is heel goed mogelijk.
Groetjes,
Adriënne
Om hoeveel kwark gaat het eigenlijk, aangezien er zoveel formaten zijn van de danio kwark verpakkingen?