Kleine koekjes

Witte chocolade – kaneel koeken

O… wat waren deze koekjes lekker! Dit is zo’n voorbeeldje van hoe lekker je kan variëren met het basisrecept voor zandkoekjes. Deze zien er toch wel een stuk aanlokkelijker uit dan het simpele koekje in het basisrecept, he? Het is al een aantal weken geleden dat ik ze maakte maar ik weet zeker dat ik ze binnenkort weer een keertje maken. Door een paar simpele toevoegingen krijg je eigenlijk een super de luxe koek(je). Zien ze er niet uit om er heerlijk in te bijten?

DSC00138 met watermerk

Dit heb je nodig:

200 gram Zeeuwse bloem

150 gram koude roomboter

100 gram poedersuiker

snuf kaneel

snufje zout

150 gram witte chocolade

25 gram kristalsuiker

1 gram kaneel

En verder:

2 pannetjes om de chocolade au-bain-marie te verwarmen

deegroller

huishoudfolie

bakplaat bekleed met bakpapier

ronde uitsteekvorm ci. 6 cm doorsnede

bakje met een minimale doorsnee van 10 cm

siliconen spatel

spuitzak / cornetje

DSC00164 met watermerk

Zo ga je te werk:

Zeef de bloem. Snij de roomboter in kleine stukjes.

Voeg het zout, een snuf kaneel en de poedersuiker toe aan de bloem en roer het met een garde door zodat het goed mengt.

Voeg de roomboter toe en kneed er een glad deeg van.

Rol het deeg uit tot ongeveer 7 mm dikte.

Verpak het deeg tussen 2 lagen huishoudfolie en leg het ongeveer 1 uur in de koelkast.

Doe in het bakje de kristalsuiker en 1 gram kaneel en meng dit goed door elkaar.

Steek koekjes uit met hulp van de uitsteekvorm.

Druk 1 kant van het deeg in de kaneelsuiker. Leg het koekje met de kaneel suiker naar boven op de bakplaat.

Herhaal dit tot het deeg op is.

Zet de volle bakplaat nog even een half uurtje in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten gaar.

Laat ze volledig afkoelen.

Smelt de witte chocolade au-bain-marie.

dompel de onderkant van iedere koek in de chocolade, strijk de overtollige chocolade weg met de spatel.

Leg het koekje weer op de bakplaat met bakpapier. (is je bakpapier door het bakken erg vies geworden? Gebruik dan even nieuw bakpapier)

Herhaal dit met alle koekjes.

Doe de overgebleven chocolade in een cornetje of spuitzak. Knip er een klein puntje af.

Drizzle de chocolade over de koeken heen.

Laat de chocolade uitharden.

En smullen maar!

DSC00141 met watermerk

tip:

Lees de tips bij het basisrecept eens door.

DSC00154 met watermerk

DSC00184 met watermerk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *