Ooit een keer ergens geproefd en sindsdien niet meer vergeten… Wentelteefjes van (kerst)stol. Hoogste tijd om zelf te maken! En omdat ik vind dat jullie dit simpele maar veel te lekkere receptje allemaal moeten proeven zit er niets anders op dan het vandaag nog met jullie te delen. Als laatste kerstrecept voor dit jaar. Heb je al gemerkt dat kerstrecepten niet aan mij besteed zijn? Ieder jaar neem ik mij voor om het volgend jaar meer voor te bereiden en ieder jaar trek ik weer de conclusie dat het nog erger was als vorig jaar… Maar we blijven positief 😉 over 11 a 12 maanden hoop ik weer een kans te hebben.
Dit heb je nodig voor 4 – 6 wentelteefjes:
4-6 plakken kerststol
1 M ei
75 gram melk
snuf speculaaskruiden
(eventueel een beetje amandelaroma)
roomboter
handje gewelde rozijnen
handje grof gehakte amandelen (of andere noten naar keuze)
handje fijne parelsuiker
poedersuiker
En verder:
koekenpan
Zo ga je te werk:
Breek het ei in een lage platte kom of bak.
Voeg de melk en speculaaskruiden (en eventueel de amandelaroma) er aan toe en roer het met een garde goed door elkaar.
Haal de spijs uit de kerststol.
Smelt een klontje roomboter in een koekenpan.
Doop de kerststol aan beide zijden kort in het eimengsel.
Leg de kerststol in de koekenpan en bak het aan beide zijden goud bruin.
Roer/prak de amandelspijs een klein beetje los met een vork.
Smeer op ieder wentelteefje wat amandelspijs
Verder er wat gewelde (en daarna afgedroogde) rozijnen, grof gehakte amandelen en wat fijne parelsuiker over.
Bestrooi als laatste met poedersuiker.
Deze wentelteefjes zijn warm het allerlekkerst!
Nog een leuk weetje: Deze heerlijke wentelteefjes heb ik met de extra spijs kerststol gemaakt van banketbakkerij Van der Grijn. Ik stuurde een berichtje naar hun met dit recept en sinds gisteren staat mijn recept ook hun website. Ik vind het zo leuk dat onze bakker een receptenpagina heeft. Het is dan ook niet het eerste recept dat ik met hen deelde. De egeleierkoek en het eierkoekschaap staan ook tussen hun recepten.