En nog zo’n heerlijk goed gelukt toppertje die ik voor mijn verjaardagsvisite maakte. Hoewel ik van deze soort er een meer had dan van de anderen was het ook het vlaaitje dat als eerste ‘uitverkocht’ was. Ik was bang dat hij te saai zou zijn maar na het proeven draaide ik als een blad aan de boom om. Hoogste tijd om jullie ook dit heerlijke recept te geven! En ook hiervoor geldt dat je je echt niet tegen moet laten houden door de hoeveel ingrediënten en stappen die je moet maken. Het lijkt heel veel maar gaandeweg merk jij vast ook dat het heel erg meevalt.
Dit heb je nodig voor 12 vlaaitjes:
1 M ei
90 gram slagroom
snufje zout
Voor de soesjesvulling:
250 ml slagroom
1 zakje klop-fix
2 zakjes vanillesuiker
1 eetlepel poedersuiker
100 gram mascarpone
Voor de decoratie:
Poedersuiker
En verder:
Zo ga je te werk:
Verpak het deeg in het folie en laat het minimaal 3 uur rusten in de koelkast.
Maak de banketbakkersroom voor de Zwisterse room:
Zet de room, zodra hij op kamertemperatuur is 3 uur in de koelkast.
Steek een cirkel uit het deeg uit.
Maak tijdens het bakken het deeg voor de soesjes:
Spuit soesjes van 5 gram op de met bakpapier beklede bakplaten.
Bak de soesjes in circa 25 minuten gaar en goudbruin.
Laat de soesjes goed afkoelen.
Ga verder met de Zwitserse room:
Doe de room in een spuitzak met een stervormig spuitmondje.
Spuit op ieder volledig afgekoeld vlaaibodempje een laagje Zwitserse room.
Zet de taartjes in de koelkast tot je verder kan gaan met de opmaak.
Ga verder met de vulling voor de afgekoelde soesjes:
Doe de slagroom in een spuitzak en vul de soesjes er mee. Ga verder met de afwerking:
Leg bij ieder vlaaitje 5 soesjes op de Zwitserse room.
Spuit in het midden wat van de overgebleven slagroom.
Leg hier nog een soesje bovenop.
Bewaar de vlaaitjes tot serveren in de koelkast. Bestrooi de vlaaitjes net voor serveren met poedersuiker.
Lees voor meer tips en trucs voor het bereiden van de banketbakkersroom het recept. Kijk voor tips en trucs voor het bereiden van de soesjes de aanwijzingen bij het basisrecept voor soezen en eclairs. Wil je meer weten over het bereiden van de slagroomvulling voor de soesjes kijk dan bij het recept voor Slagroom-extra.