Taarten

Snickers Monchoutaart

Hey… Psst! Zoek je eens iets anders dan een fruitige Monchoutaart? Niet verder zoeken! Je hebt de perfecte Monchoutaart zojuist gevonden. Een taart met zoveel smaak: Zoet en toch ook een tikkie zout. Monchou met karamel, pinda’s en nougat, ik zeg: Snickers! En toch ook: Monchou! Afgelopen zaterdag vierde ik mijn eigen verjaardag. Deze keer wilde ik mijn oven graag uit houden. Stiekem had ik aan het begin van de week helemaal geen zin om zelf taart te maken. Om het dan bij de bakker te bestellen vind ik ook weer zo wat. Dat voelt toch een klein beetje als falen, denk ik… Maar waarom eigenlijk? Ik had nog heerlijk vakantie. Dus gek was het helemaal niet. Uiteindelijk heb ik donderdag toch de knoop doorgehakt om de taarten zelf te maken. Ik had een compromis met mijzelf gesloten: Geen taart uit de oven, wel zelfgemaakte taart. Monchou is iets dat het altijd goed doet. Dat is niet alleen bij ons als ik de blog statistieken eens bekijk. Niet voor niets is de Monchoucakerol het meest bekeken recept. Dat er een Monchoutaart tussen moest zitten was dan ook snel beslist. Maar wat? Deze keer wilde ik niets fruitigs. Maar wel iets zoets. Misschien stroopwafel? Nee… Die viel al snel af. Toen ineens dacht ik aan mijn Snickers sloffen. En tadam! Daar was de Snickers Monchoutaart. Het idee dan… De uitvoering was er nog niet. Die kwam stapje voor stapje mijn hoofd toen ik er al aan bezig was. En wat is het dan spannend om het eerste puntje te snijden en de allereerste hap te proeven. Maar oh… wat is hij lekker. Te lekker bijna! Dit is nu echt zo’n taart die ik iedereen aansmeer die van Monchou en Snickers houdt. Hij is waanzinnig.. Echt geloof me… Al is het nog zo’n caloriebommetje: je blijft er van eten. Niet gek dus dat ik de eerste de beste gelegenheid aangreep om deze topper met jullie te delen.

Dit heb je nodig voor een springvorm van 22 cm:

Voor de bodem:

150 gram biscuits

100 gram ongezouten pinda’s

zout naar smaak

125 gram roomboter

Voor de Monchoulaag:

400 gram Monchou zacht en luchtig

500 gram slagroom

75 gram pindakaas

125 gram marshmallows

300 gram Snickers

Voor de Karamel laag:

1 blikje gecondenseerde melk

20 gram pindakaas

125 gram karamelstroop

100 gram roomboter

Voor de ganache:

25 gram melk chocolade

25 gram pure chocolade

50 gram slagroom

Voor de topping:

1 zakje mini Snickers

hand chocolade pinda’s

hand (on)gezouten pinda’s

125 gram slagroom

50 gram mascarpone

1 zakje vanille suiker

Zo ga je te werk:

Bekleed te springvormbodem en eventueel de rand met bakpapier.

Doe de gecondenseerde melk met de 20 gram pindakaas, de karamelstroop en 100 gram roomboter in een pan.

Breng het al roerend aan de kook.

Laat de pindakaramel inkoken tot de gewenste dikte.

Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

Maal de biscuits en pinda’s fijn. Voeg eventueel wat zout toe.

Smelt de roomboter in een pannetje.

Meng de biscuits en pinda’s met elkaar.

Verdeel ze over de bodem van de springvorm en druk het stevig aan.

Zet de bodem in de koelkast om op te stijven.

Snij de Snickers in kleine stukjes.

Klop intussen de slagroom met de pindakaas erbij stijf.

Smelt de marshmallows in de magnetron.

Klopt de Monchou los,

Meng de marshmallows goed door elkaar met de Monchou.

Meng het Monchou mengsel goed door de slagroom.

Voeg de Snickers toe.

Verdeel het Monchoumengsel over de koekjesbodem.

Verdeel de afgekoelde karamel over de Monchoulaag.

Laat de taart een nacht opstijven in de koelkast.

Breng de 50 gram slagroom voor de ganache aan de kook.

Zet de hittebron uit, voeg de chocolade toe aan de kokende slagroom.

Roer door tot de chocolade gesmolten is. Laat het dan afkoelen tot kamertemperatuur, bij voorkeur een hele nacht.

Klop de slagroom met de vanillesuiker en de mascarpone stijf.

Doe de slagroom in een spuitzak.

Verdeel de chocoladeganache over de karamel, laat ongeveer 3 cm van de rand vrij.

Spuit op de ‘3 cm rand’ toeven slagroom

Snij de mini snickers diagonaal door de helft.

Leg in iedere toef een halve snickers, een pinda en een chocoladepinda.

Verdeel de overige pinda’s, chocoladepinda’s en de snickers over de ganache.

Verwijder de taart uit de taartvorm. Hij blijft beter in vorm omdat je marshmallows toegevoegd heb aan het monchoumengsel.

Bewaar de taart tot serveren in de koelkast.

Tip: deze taart is best machtig en zwaar. Kleine puntjes snijden is dan ook aan te raden. Een andere tip voor een minder machtige taart is de helft van de monchoulaag te maken. Hierdoor wordt de taart de helft minder hoog en daarmee dus ook minder machtig. Dit is iets wat ik zelf ook ga doen als ik dit recept de volgende keer maak.

10 gedachten over “Snickers Monchoutaart

  1. Oh dit lijkt mij heerlijk. Ben echt gek op Snickers! Zou ik de marshmallows ook op een andere manier kunnen smelten, ik heb namelijk geen magnetron.

    1. Marshmallows kan je ook smelten door ze in een pan met dikke bodem heel langzaam, al roerend te verwarmen. Zelf doe ik het nooit zo maar het kan wel. Eventueel een klein beetje water erbij doen

    1. Hoi Evelien,

      Die vraag krijg ik vaker. Meestal zet ik er een linkje onder maar dat heb ik bij dit bericht niet gedaan. Ik pas het zo even aan.

      In de supermarkt, bij de pannenkoekenmix vind je ook vaak schenkstroop en pannenkoekstroop. Van van Gilse staat daar schenkstroop met een gele dop (de gewone) en met een rode dop. Die met de rode dop is de Karamelstroop.

    1. Hoi Francien,
      De smaak en dikte van zelfgemaakt karamelsaus is wel anders dan de karamelsaus zoals in dit recept gebruikt. Als je er één of twee blaadjes gelatine door doet blijft de laag saus mooi op de taart liggen en kan hij ook niet slap worden door vocht uit de monchou.

      Groetjes,

      Adriënne

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *