Bij een nieuwe maand hoort ook een nieuw thema. Deze maand inspireer ik jullie met kant en klare taartbodems. Heb je er ooit aan gedacht dat je met een kant en klare taartbodem snel en makkelijk een No Bake citroen meringue taart op tafel zet? Citroen Meringue taart is een echte zomertopper. Een favoriet voor velen in deze tijd van het jaar. Een recept dat dan ook niet mocht ontbreken in het no bake taartenthema.
Thema ‘No Bake’
Deze maand inspireer ik jullie met een kwartet aan No Bake taarten. Stuk voor stuk gemaakt met een taartbodem van Kuchenmeister. Dit merk verkoopt al jarenlang kant en klare taartbodems in de winkel. Vorig jaar introduceerde ook Jos Poel een kleinere versie van deze taartbodems. Helaas waren die geen lang leven beschoren, ze zijn namelijk alweer uit het assortiment. Dat viel ongeveer samen met mijn idee om een kwartet recepten met die bodems te gaan maken. Eén taart had ik gemaakt, uitgewerkt en dat recept werd per ongeluk gepubliceerd. Wat schrok ik toen ik daar achter kwam! Volgende week post ik dat recept opnieuw, zodat jullie alsnog van die taart kunnen genieten. Maar nu eerst een No Bake Citroen meringue taart.
Wil je dit recept bewaren om later te maken? Sla onderstaande foto op één van je Pinterest borden op en vind het recept snel en makkelijk terug.
Drie dubbel gevuld
Voor deze No Bake Citroen Meringue taart wordt de taartbodem gevuld met maar liefst drie verschillende vullingen. Eerst is er een dunne laag Lemon Curd, daarna een romige lemon vulling en als laatste uiteraard de meringuelaag waardoor het een echte Lemon Meringue taart is. De lemon curd kan je kant en klaar kopen of zelf maken volgens dit recept. Wil je het recept koemelkvrij maken, dan moet je de lemon curd sowieso zelf maken.
Koemelkvrij
Dit recept is koemelkvrij te maken wanneer je ook zelf de lemon curd maakt. Hiervoor gebruik je een plantaardige roomboter vervanger. Mijn voorkeur heeft Roombeter van BlueBand. Naast dat deze makkelijk verkrijgbaar is, is hij ook regelmatig in de aanbieding bij bijvoorbeeld AH. Bij het maken van de Lemon vulling gebruik je Alpro Soya in plaats van slagroom.
No bake Citroen meringue taart
Ingrediënten
- 1 kant en klare taartbodem
- 100+160 gram lemoncurd
- 2 blaadjes gelatine
- 250 ml slagroom
- limoncello naar smaak
- rasp van een halve citroen
- eiwit van 2 m Eieren
- 60 gram kristalsuiker
- 60 gram poedersuiker
- 15 gram water
Instructies
- Week de gelatine ruim van te voren in water.
- Zet de taartbodem klaar.
- Spreid 100 gram lemoncurd uit over de taartbodem.
- Klop de slagroom met de citroenrasp lobbig.
- Knijp de gelatine uit en smelt voorzichtig in een hete pan.
- Voeg wat van de overige lemon curd toe en roer het goed door elkaar.
- Voeg de overige lemon curd toe en roer ook dit er goed door.
- Spatel de lemon curd door de slagroom.
- Voeg naar smaak limoncello toe.
- Vul de taartbodem op met de lemonvulling.
- Zet de taart in de koelkast zodat de lemonvulling kan opstijven.
- Doe de suiker in een pan en voeg het water er aan toe. Verwarm het tot 121 graden.
- Zodra de suikersiroop 116 graden is klop je het eiwit schuimig in een vetvrije kom.
- Voeg de suikersiroop in een dunne straal toe zodra het 121 graden bereikt heeft.
- Klop de meringue stijf.
- Spatel de poedersuiker erdoor.
- Spreid de meringue uit over de lemon vulling.
- Flambeer de meringue met een gasbrander.
- Bewaar de taart tot serveren in de koelkast.