Kleine koekjes

Hazelnoot-Koffie dubbeltjes

Deze veel te lekkere hazelnoot-koffie koekjes wachter al veel te lang tot ze eindelijk online mogen. Het is al weer heel wat weekjes geleden dat ik ze maakte. Toen ik aan het werk was zag ik bij een van onze bewoners een pak koekjes liggen die er echt zo lekker en mooi uit zagen. Ping! Klonk het ergens in mijn hoofd. En nog eens… Ping! Ping! Ja echt! Ineens had ik inspiratie voor een koekje dat mijn zo lekker leek. En net zo mooi als dat koekje dat daar lag en naar mij staarde. Maar ik moest toch echt even geduld hebben en mijn idee bewaren. Zodra ik echter de kans zag ging ik aan de slag en maakte ik deze heerlijke Hazelnoot-Koffie dubbeltjes. Ze zijn niet zo mooi als het koekje dat ik in mijn hoofd zag. Over de smaak kan ik niets zeggen omdat ik het koekje dat ter inspiratie diende niet geproefd heb. Maar deze koekjes zijn lekker zoals ze zijn!

DSC09193 met watermerk

DSC09156 met watermerk

Dit heb je nodig voor de hazelnootkoekjes:

50 gram hazelnoten

50 gram hazelnootsiroop

200 gram poedersuiker

200 gram patentbloem

200 gram zachte roomboter

1 M ei

25 gram nougatine dr. Oetker

Dit heb je nodig voor de koffiecrème:

50 gram sterke koffie

75 gram zachter roomboter

100 gram poedersuiker

En verder:

Bakplaat met bakpapier

spuitzak met glad spuitmondje (doorsnee ong. 1 cm)

DSC09151 met watermerk

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Rooster de hazelnoten in ongeveer 10 minuten goud bruin.

Laat ze afkoelen en maal ze daarna zo fijn mogelijk.

Mix de roomboter met de poedersuiker in ongeveer 3 minuten romig.

Voeg het ei toe en mix tot deze volledig opgenomen is in het boter – suiker mengsel.

Voeg de hazelnootsiroop toe en mix deze er goed door, tot het volledig opgenomen is.

Voeg de bloem toe en spatel dit er door.

Voeg als laatste de gemalen hazelnoten toe en spatel ook deze door het beslag.

Doe het deeg in een spuitzak met het spuimondje.

Spuit dopjes beslag van 2,5 cm doorsnee op de met bakpapier bekleedde bakplaat. Hou ruimte tussen de koekjes vrij, ze lopen namelijk uit.

Bestrooi de helft van de koekjes royaal met nougatine.

Bak de koekjes in circa 8 minuten tot ze goudbruin van kleur zijn.

Laat de koekjes volledig afkoelen.

Mix voor de crème de boter met de suiker in ongeveer 10 minuten licht en luchtig.

Voeg de koffie in kleine hoeveelheden toe en mix tot het volledig opgenomen is. Voeg het volgende deel pas toe als de koffie volledig opgenomen is.

Mix nog ongeveer 2 minuten door nadat alle koffie opgenomen is.

Doe de crème in een spuitzak en spuit om ieder koekje zonder nougatine een dot koffiecrème.

Leg een koekje met nougatine op de crème en maak er zo een dubbel koekje van.

DSC09142 met watermerk

DSC09146 met watermerk

DSC09161 met watermerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *