Vullingen

Hangop crème

Mijn favoriete vulling voor kindertaarten voor eigen gebruik is hangop crème. De frisse smaak van een yoghurtvulling combineert echt heel goed met de machtige fondanttaarten. Voor de verjaardag van ons zoontje (in de zomer) combineer ik hem graag met verse aardbeien. In november, met de eerste verjaardag van onze kleine meid, combineerde ik hem met mandarijntjes uit blik. Maar er zijn ook nog talloze andere combi’s te verzinnen. Omdat ik deze vulling zo lekker vindt kan hij hier echt niet ontbreken!

DSC09124 met bakkriebel watermerk

  Dit heb je nodig:

1/2 liter volle yoghurt

250 ml slagroom

1 zakje klop-fix

eetlepel suiker

En verder:

Grote zeef

Theedoek

Pan

Huishoudfolie

Mengkom

DSC09132 met bakkriebel watermerk

Zo ga je te werk:

Leg de zeef op de pan en leg hier de theedoek in.

Giet de yoghurt in de doek en dek het af met huishoudfolie.

Vouw de theedoek over de huishoudfolie en plaats het geheel in de koelkast.

Laat de yoghurt een nachtje uitlekken. Wat in de theedoek overblijft is hangop. Het uitgelekte vocht gebruik je niet meer.

Klop de slagroom met de suiker en de klop-fix stijf.

Verwijder de huishoudfolie van de hangop en doe de hangop bij de slagroom in de mengkom. 

Meng de hangop en de yoghurt met de mixer door elkaar tot het goed gemengd is.  

DSC09139 met watermerk

Tip:

Voeg in plaats van suiker een zakjes vanillesuiker toe voor een vanille hangop crème.

Mocht je ooit in Duitsland bij de Real komen sla dan een voorraadje sinaasappelsuiker en citroensuiker zakjes in voor een heerlijke sinaasappel- of citroenhangop crème.

3 gedachten over “Hangop crème

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *