Weten jullie nog dat ik schreef dat ik na de kerst een gelukje had met Ferrero Rocher? Ik kocht toen 6 kerstverpakkingen voor 1 euro per stuk. Ze waren niet zo heel houdbaar en tot grote verbazing van mijn nichtje wist ik er vorige week nog een paar te voorschijn te halen die bijna aan de datum waren. Mijn nichtje is echt een hele grote liefhebber van de Ferrero’s en eet het liefst een heel doosje in één keer leeg. Als je dan een hele dag bij je tante komt is het heel erg leuk om met haar te bakken. En bakken met je favoriete chocolaatjes is dan helemaal een succes. Ik had in mijn hoofd om eierkoeken te bakken en dacht ’s morgens in eens: Hey! Ik gooi gewoon een handje Ferrero door dat beslag… Kan nooooooit vies zijn! Vies is het allerminst. Lekker is het zeker! Ik maakte ze af met een chocolade voetje en een drizzle.
Dit heb je nodig:
2 M eieren
200 gram fijne kristalsuiker
150 ml melk
5 gram ammoniumpoeder
50 gram custard
200 gram bloem
18 stuks Ferrero Rocher
300 gram melk chocolade
En verder:
2 pannetjes
(mixer)kom die precies in 1 van de pannen past
handmixer
zeef
springvormranden 12 cm / bakringen 12 cm
bakplaat bekleed met bakpapier
Zo ga je te werk:
Doe in de pan waar de mixerkom in past een klein laagje water. Breng het water aan de kook zonder dat de mixerkom op de pan staat.
Maak in de andere pan de melk matig warm, zet dan de hittebron uit.
Voeg de ammonium toe aan de lauwe melk en roer het door tot het opgelost is.
Zet de mixerkom in de pan met kokend water, doe de eieren en de beide suiker in de kom. Klop met de handmixer de suiker en eieren goed luchtig.
Haal de mixerkom van de pan en zet de hittebron uit.
Voeg de melk toe aan het eimengsel en spatel het door elkaar.
Zeef de bloem en de custard boven de kom en mix dit 2 minuten goed door elkaar.
Laat het beslag, afgedekt, 2 uur rusten op het aanrecht.
Leg de Ferrero’s 1 uur in de vriezer. Hak ze daarna in stukjes.
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Vet de vormpjes in met een beetje boter en bestuif ze met bloem.
Zet de vormpjes op de bakplaat. Let op dat je na het bakken makkelijk de sluitingen van de vormpjes los kan maken.
Spatel een derde van de Ferrero stukjes door het eierkoekbeslag.
Vul ieder vormpje met ongeveer 60-65 gram beslag. Spreid het beslag met een lepeltje uit over het bakpapier zodat je een mooie ronde eierkoek krijg.
Verdeel de achtergehouden Ferrero’s over het eierkoekbeslag heen.
Bak de eierkoek in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.
Haal de eierkoeken uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat.
Verwijder de springvormranden / bakringen na ongeveer 2 minuten.
Als de eierkoeken volledig afgekoeld zijn smelt je 200 gram chocolade au-bain-marie.
Haal de chocolade van de hittebron en voeg de achtergehouden chocolade toe aan de gesmolten chocolade.
Roer het door elkaar tot alle chocolade gesmolten is.
Strijk met een siliconen spatel een flinke lik chocolade over iedere eierkoek uit.
Leg de eierkoeken terug op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Doe de overgebleven chocolade in een spuitzak.
Drizzle de chocolade over de eierkoeken heen.
Laat de eierkoeken op de bakplaat leggen tot de chocolade gestold is.