brood e.d.

Citroen – maanzaad scones

Snel naar recept
Zoek je nog een lekker recept met de klassieke citroen – maanzaad combinatie? Maak dan deze heerlijke citroen-maanzaad scones. Wat een heerlijke variant van de klassieke scones is dit! Door het scone deeg gaat wat citroenrasp als extra smaakmaker. En natuurlijk ook een theelepel maanzaad. Gevuld met zelfgemaakte Lemon Curd en clotted cream of kwark nog lekkerder.
Scones naar Bakkriebels recept

Een tijdje geleden ging ik aan de slag voor een koemelkvrij recept voor scones. Nog altijd zijn die scones hier thuis een groot succes. Ook het recept voor deze citroen – maanzaad scones zijn gebaseerd op dat recept. Om de citroensmaak wat meer naar boven te halen, voegen we aan deze scones extra citroensmaakmakers toe: wat citroensap en ook citroenrasp. Hiervoor gebruik ik altijd de citroenrasp van dr. Oetker. Helaas zijn er geen onbespoten citroenen in ons dorp te koop. Het citroenrasp van Dr. Oetker is daarom een goed alternatief. Kan jij wel aan onbespoten citroenen komen? Voeg dan wat verse citroenrasp toe aan het sconedeeg.

Lekker gevuld met clotted cream of kwark

Scones zijn een heerlijke Engelse traktatie die traditioneel onderdeel van een high tea zijn. Daar worden ze gevuld met jam en clotted cream. Clotted cream is in Nederland niet altijd makkelijk verkrijgbaar, maar in de lente voor Pasen wordt het vaak als seizoensproduct in de supermarkten verkocht. Mocht je geen clotted cream kunnen vinden dan kan je het maken van slagroom of met creme fraiche en mascarpone. Helaas staan deze recepten nu nog niet op Bakkriebels, wie weet veranderd dit in de toekomst. Zelf vervang ik clotted cream, vanwege de koemelk voor een plantaardige gurt oftewel een plantaardige yoghurt. Mijn voorkeur heeft de gurt op kokosbasis. Dit smaakt ook heerlijk fris. In onderstaand recept zijn beide opties opgenomen en is de keuze aan jou.

Lemon curd maken of kopen

Naast clotted cream hoort ook jam bij de traditionele vulling van scones. Een klein uitstapje naar lemon curd is echter zo gemaakt. Je maakt lemon curd zelf koemelkvrij volgens het recept dat je hier op Bakkriebels vind. Is een koemelkvrije lemon curd voor jouw geen vereiste? Lees dan in hetzelfde recept hoe je lemon curd met roomboter maakt. Met of zonder koemelk heeft zelden invloed op de hoeveelheden in een recept. Wist je dat zelfgemaakte lemon curd een stuk lekkerder is dan de lemon curd uit de winkel?

Wil je later genieten van deze heerlijke scones? Zorg dat je dit recept niet kwijtraakt door één van de onderstaande afbeeldingen op één van je Pinterest borden te pinnen.
Maanzaad

Oeps… Zie je het al? Ik voegde eigenlijk net teveel maanzaad toe. Niet dat het heel erg is hoor… Maar ik wil je er toch even voor waarschuwen dat je beter met een theelepel kan scheppen dan rechtstreeks uit een potje of zak gieten. En dan heb ik nog een budget tip voor je: Denk erover om maanzaad in een grotere, goedkopere verpakking online te kopen in plaats van de veel te dure potjes van Verstegen. De kiloprijs zakt dan van circa €63,00 per kilo naar circa €7,00 per kilo! Daar heb ik graag een grotere verpakking voor in de kast staan. Ondanks dat dit betekend dat ik er ook meer mee aan de slag moet. Heb jij ook zo’n grote zak staan en wil je daarom nog meer bakken met maanzaad? Maak dan eens deze maanzaad broodjes.

Koemelkvrij

De scones zijn koemelkvrij door mij gemaakt. Hou er rekening mee dat clotted cream niet koemelkvrij is. Vervang dit daarom door een plantaardige citroen of vanille ‘kwark’.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *