Lente… Wat hoort daar nu nog meer bij dan de lammetjes die nu al overal vrolijk in de wei dartelen? Her en der in diezelfde weide zie je prachtige zwanen een begin maken aan hun nest. Ook de kievit is druk in de weer met het maken van een nestkuiltje. En gisteren zag ik een ekster vliegen met een takje in zijn snavel. Vogelnesten horen dus zeker bij deze tijd van het jaar. Niets lekkers aan die droge takken kunstwerken van de vogels buiten maar deze chocoladenestjes maak jij gewoon zelf! Simpel zat want deze week gaan we voor lekker simpel. En dan niet simpel en saai maar vooral simpel en leuk! Kijk maar eens. Zijn ze niet schattig?
Dit recept is afhankelijk van de grootte voldoende voor ci. 10 nestjes.
Zo maak je ze:
100 gram melk of pure chocolade
30 gram roomboter
100 gram marsepein
voedingsmiddelenkleurstof in kleur(en) naar keuze
En verder:
Spuitzak
bakplaat bekleed met bakpapier
Zo ga je te werk:
Kleur de marsepein in de gewenste kleuren.
Mix de roomboter in ongeveer 3 minuten licht en luchtig.
Smelt de chocolade in de magnetron.
Roer de roomboter door de gesmolten chocolade heen.
Plaats het spuitmondje in de spuitzak.
Doe de chocolade in de spuitzak.
Spuit kleine rondjes chocolade op de bakplaat. Zorg dat je het spuitmondje ongeveer 2 a 3 cm boven de bakplaat houdt en knijp harder dan dat je je een rondje maakt. Zo ontstaat de speelse, vallende sliertjes chocolade.
Maak ongeveer 3 rondjes op elkaar. Stop zodra jij het nestje groot genoeg vind.
Rol kleine eivormige balletjes van de marsepein.
Plaats in ieder nestje 3 marsepeinen eitjes.
Zet de chocolade in de koelkast om op te stijven.
Tip:
Kijk bij het basisrecept spuitchocolade voor een uitgebreidere beschrijving en meer tips over het maken van spuitchocolade.