Nu ik eindelijk mijn basis recept voor brownies met jullie gedeeld heb kan ik ook het recept voor deze smakelijke brownie-amaretto kogels met jullie delen. Het belangrijkste ingrediënt van deze Brownie-Amaretto kogels is namelijk de meest basic brownie die je maar bedenken kan. Precies zoals het recept is dat ik afgelopen dinsdag met jullie deelde. Veel meer heb je niet nodig. Het enige andere ingrediënt dat binnen de witte chocolade verstopt zit is amaretto. Dat maakt het totaal dus op 3 ingrediënten.
Drie ingrediënten
Ja echt, maar 3 ingrediënten! Om te beginnen heb je dus brownies nodig. Bij mij lagen er een paar stukjes net iets te lang waardoor ze niet meer zo fudgy waren. Dan zijn ze uiteraard nog steeds eetbaar en weggooien zou echt zonde zijn. Ik probeerde maar wat, zonder te hoge verwachtingen. Maar deze kogels overtroffen mijn stoutste dromen. Jasper nam ze mee naar zijn Belgische collega’s en ook daar vielen ze enorm in de smaak. Er werd zelfs gesuggereerd dat ze daar niet zulke lekkere dingen verkopen. Nu heb ik de Belgische chocolatiers en patisseriers nogal hoog staan. Of ik die uitdaging aan kan, vraag ik me dan ook af, haha.
Vlug klaar
Je hebt deze Brownie- amaretto kogels in no time gemaakt. Eerst verkruimel je de brownies waarna je de kruimels mengt met Amaretto. Dan heb je dus een mooie gladde massa waar je prachtige balletjes van kan draaien. Even in de koelkast om ze uit te laten harden en daarna een chocolade laagje erom heen. Wat decoratie en jij kunt indruk maken met iets dat er niet alleen geweldig uitziet maar ook geweldig smaakt.
Wil je dit recept opslaan op Pinterest? Met onderstaande afbeelding is het recept altijd makkelijk terug te vinden.
Amaretto van Villa Massa
Ik heb de laatste weken de amaretto als smaakmaker helemaal ontdekt! Met dank aan een fles van Villa Massa, te koop bij o.a. Gall&Gall voor ci. €23,00. Er staat nog een aangebroken (goedkope) fles amaretto in de kast, maar daar werd ik nooit zo warm van. Deze fles is echter zo rijk en vol van smaak dat het echt de perfecte smaakmaker. Er komen vast nog een aantal recepten online met dit heerlijke drankje. De fles is inmiddels namelijk nog half vol. Of half leeg… haha!
Koemelkvrij
De brownies en amaretto zijn koemelkvrij. Echter de witte chocolade niet. Wil je deze Brownie-Amaretto kogels koemelkvrij maken gebruik dan pure chocolade zonder melk.
Brownie-Amaretto kogels
Ingrediënten
- 200 gram brownie
- 20-30 gram Amaretto
- 150 gram witte chocolade
- 2 blokjes pure chocolade
- Decoratie naar keuze bijv. Anandelstiftjes
Instructies
- Snij 16 kleine blokjes van de brownies en hou dit apart ter decoratie.
- Verkruimel de brownies en meng ze met 20 gram Amaretto tot een gladde homogene massa.
- Voeg zonodig extra amaretto toe om het smeuïger te maken.
- Verdeel in 16 gelijke delen en draai hier bolletjes van.
- Leg de bolletjes ongeveer een kwartier in de koelkast om uit te harden.
- Smelt en tempereer intussen de witte chocolade.
- Haal de balletjes door de witte chocolade.
- Laat de chocolade uitharden.
- Smelt de bruine chocolade en doe het in een boterham zakje of puntzakje.
- Drizzle over de kogels heel.
- Gebruik de overgebleven chocolade om de stukjes brownie en andere decoratie op te plakken.