Oeh… Al dat zomerfruit… Ik krijg er kriebels van. Niet alleen bakkriebels maar ook kookkriebels. Deze keer kookte ik weer een sausje. Worden jullie ze al zat? Het werd deze keer een heerlijke vruchtensaus waar niet 1 maar gewoon 4 soorten fruit in verwerkt zijn. Deze saus doet het super goed bij de bosvruchtentaart die ik vorige week postte. En wat denk je van een flinke scheut bij een bol vanille ijs? Voeg je er nog wat vruchten aan toe en een flinke toef slagroom dan doet het geheel het niet gek als super de luxe dessert nadat gezellige etentje met een groep vrienden. De enige voorbereiding die het dessert dan kost is het maken van de saus. Hoe je dat doet? Lees snel verder:
Dit heb je nodig:
40 gram aardbeien
40 gram bramen
40 gram frambozen
30 gram bosbessen
50 gram suiker
45 gram water
En verder:
Pannetjes
Staafmixer
Theezeefje
Zo ga je te werk:
Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
Doe alle ingrediënten in een pannetje en breng het aan de kook.
Laat het ongeveer 15 minuten doorkoken.
Pureer de vruchten met een staafmixer.
Zeef de saus met behulp van een theezeefje.
Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
Bewaar het daarna in de koelkast tot gebruik.
Goed recept!
Ik heb deze met diepvriesfruit gemaakt, dan kan je het water halveren 🙂
Wat leuk om te horen, Rimke! Bedankt voor je tip.
Groetjes,
Adrienne