Vullingen

Bosvruchtensaus

Oeh… Al dat zomerfruit… Ik krijg er kriebels van. Niet alleen bakkriebels maar ook kookkriebels. Deze keer kookte ik weer een sausje. Worden jullie ze al zat? Het werd deze keer een heerlijke vruchtensaus waar niet 1 maar gewoon 4 soorten fruit in verwerkt zijn. Deze saus doet het super goed bij de bosvruchtentaart die ik vorige week postte. En wat denk je van een flinke scheut bij een bol vanille ijs? Voeg je er nog wat vruchten aan toe en een flinke toef slagroom dan doet het geheel het niet gek als super de luxe dessert nadat gezellige etentje met een groep vrienden. De enige voorbereiding die het dessert dan kost is het maken van de saus. Hoe je dat doet? Lees snel verder:

DSC01851 met watermerk

Dit heb je nodig:

40 gram aardbeien

40 gram bramen

40 gram frambozen

30 gram bosbessen

50 gram suiker

45 gram water

En verder:

Pannetjes

Staafmixer

Theezeefje

DSC01858 met watermerk

Zo ga je te werk:

Verwijder de kroontjes van de aardbeien.

Doe alle ingrediënten in een pannetje en breng het aan de kook.

Laat het ongeveer 15 minuten doorkoken.

Pureer de vruchten met een staafmixer.

Zeef de saus met behulp van een theezeefje.

Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

Bewaar het daarna in de koelkast tot gebruik.

DSC01865 met watermerk

 

4 gedachten over “Bosvruchtensaus

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *